30.8.13

Αποκλείει η Γερμανία συμμετοχή σε επέμβαση στη Συρία...

Αποκλείει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει η Γερμανία σε μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, σε συνέντευξή του, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
 Η γερμανική κυβέρνηση έχει...
διαμηνύσει από τη Δευτέρα ότι θα ενέκρινε μια διεθνή αντίδραση έναντι του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, αλλά η γερμανική συμμετοχή, έστω και στον ελάχιστο βαθμό, δεν θεωρείται καθόλου δεδομένη.
"Δεν μας ζήτησαν" μια τέτοια συμμετοχή και "δεν εξετάζουμε αυτό το ενδεχόμενο", δήλωσε ο Βεστερβέλε προς την περιφερειακή γερμανική εφημερίδα "Νόιε Οσναμπρίκερ Τσάιτουνγκ", σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας.
"Επιμένουμε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει να καταλήξει σε μια κοινή θέση και ότι η δουλειά των επιθεωρητών του ΟΗΕ πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν", δήλωσε ο υπουργός, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εφημερίδα πριν από τη δημοσίευση της συνέντευξης.
Χθες η καγκελάριος Μέρκελ είχε επιμείνει ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει να μελετήσει την έκθεση των επιθεωρητών σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων κοντά στη Δαμασκό, αφού είχε προηγουμένως επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και το Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: