2.8.13

ΚΥΠΡΟΣ: Σήμερα οι ποινές των τεσσάρων για το Μαρί ...

Το κακουργιοδικείο στην Κύπρο υπό το δικαστή Τεύκρο Οικονόμου, που εξέτασε τα γεγονότα που οδήγησαν στη φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης, θα συνεδριάσει σήμερα για τελευταία φορά, επιβάλλοντας ποινές στους καταδικασθέντες:...



Πρώην Υπουργό Άμυνας Κώστα Παπακώστα για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας,
Πρώην διευθυντή της Π.Υ Ανδρέα Νικολάου
Πρώην υποδιευθυντή της Π.Υ Χαράλαμπο Χαραλάμπους και
Πρώην διοικητή της ΕΜΑΚ Ανδρέα Λοϊζίδη για το αδίκημα της πρόκλησης θανάτου λόγο αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.

Η φονική έκρηξη στοίχισε τη ζωή στους αρχιπλοίαρχο Ιωαννίδη, πλοίαρχο Λάμπρου, επικελευστή Ηρακλέους, κελευστών, Χαραλάμπους, Μίλτου και Χρίστου Χριστοφόρου, υπαστυνόμου της ΕΜΑΚ Παπαδόπουλο, και λοχίες Κρόκο, Τταντή, Θεοφίλου, Γιακουμή και Αδάμου.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, η ακροαματική διαδικασία, ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο, με συνολικά 6 κατηγορουμένους οι οποίοι δεν παραδέχθηκαν ενοχή στις συνολικά 208 κατηγορίες που αντιμετώπιζαν. Στις 9 Ιουλίου, το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους 4 από τους 6, απαλλάσοντας των κατηγοριών, τους πρώην ΥΠ. ΕΞ Μάρκο Κυπριανού και πρώην Υπαρχηγό της Ε.Φ Σάββα Αργυρού. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατέθεσαν 120 μάρτυρες κατηγορίας ενώ κατατέθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου 254 τεκμήρια.

Απαλλαγής από τη διαδικασία έτυχε ο συνταγματάρχης Γιώργος Γεωργιάδης, του οποίου η κατάθεση χαρακτηρίστηκε στην απόφαση του δικαστηρίου, ύποπτη και μολυσματική με φανερό ελατήριο να μεταθέσει τις ευθύνες του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: