2.8.13

ΠΟΣΠΕΡΤ: «Πρόχειρη» η πρόσκληση για το μεταβατικό φορέα...


«Παλεύουμε για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενους, ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε ρύθμιση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» αναφέρει ψήφισμα του 29ου Εκτάκτου Συνεδρίου της ΠΟΣΠΕΡΤ.
«Δεν...
αποδεχόμαστε οποιαδήποτε κυβερνητική τηλεπειρατεία και θα την αντιμετωπίσουμε με όλα τα αγωνιστικά μέσα, με βάση το σύνταγμα και τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού και όλων των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι η πραγματική περιουσία της δημόσιας τηλεόρασης», προστίθεται.

Η Ομοσπονδία στο ψήφισμά της κάνει λόγο για «δημιουργία με κάθε τρόπο ενός παράνομου τηλεοπτικού "μορφώματος"» και χαρακτηρίζει την έκδοση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τον μεταβατικό φορέα «πρόχειρη» και «φωτογραφική με τερατώδη νομικά προβλήματα, δίχως την παραμικρή σχέση με τη πραγματικότητα, που παραβιάζει σύνταγμα και νόμους ακόμη και την πολιτική συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την πρόσληψη 2.000 εργαζομένων της ΕΡΤ και κυρίως την απόφαση του ΣτΕ που θέλει Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό φορέα που, έστω και διάδοχος, όπως τον θεσμοθέτησαν, θα πρέπει να έχει την πλήρη δραστηριότητα της ΕΡΤ».

Αναφερόμενη στον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελή Καψή, η Ομοσπονδία καταγγέλλει τον ρόλο που «έχει αναλάβει προσωπικά στο "θέατρο του παραλόγου", που εξελίσσεται από τις 11 Ιουνίου, αποδεικνύοντας σε κάθε του δημόσια εμφάνιση, στις συναντήσεις με τους εργαζόμενους και με τις πράξεις του, ότι μέλημά του δεν είναι η λειτουργία μιας πραγματικής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, αλλά η διάσπαση των εργαζομένων και η νομιμοποίηση των παράνομων τετελεσμένων της κυβέρνησης».

Τα μέλη της Ομοσπονδίας υποστηρίζουν, επίσης, πως «σταθερή τους (σσ. των στελεχών της κυβέρνησης) επιδίωξη για την "εκκαθάριση" του Ραδιομεγάρου είναι αντί για ΜΑΤ και ΕΚΑΜ, να χρησιμοποιηθεί ο "στρατός" των…. επιλαχόντων, (που δεν έχει σκοπό να προσλάβει ποτέ), οι οποίοι θα ζητούν να αδειάσει η Αγία Παρασκευή, η ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη και οι Περιφερικές εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, ώστε να προκηρυχθούν σε δεύτερη φάση οι θέσεις τους»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: