14.8.13

Της "Αμύνης" τα παιδιά...




Δύο μήνες μετά το «λουκέτο»...

Την περασμένη Κυριακή, συμπληρώθηκαν δύο μήνες από εκείνο το απόγευμα του Ιουνίου όταν ο...
κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ανακοίνωσε το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Η ακραία αυτή πολιτική πράξη με ισχυρούς συμβολισμούς είχε ως αποτέλεσμα την άμεση και έντονη αντίδραση του κόσμου. Πολίτες συνέρρεαν μαζικά στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου Αθηνών επί πολλές ημέρες προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους που δοκιμάζονταν εκείνες τις δύσκολες ώρες.

Ωστόσο, οι μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, τόσο στην Αθήνα όσο και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της περιφέρειας, φαίνεται ότι δεν παρέκκλιναν από τη συνηθισμένη «μοίρα» των μαζικών διαδηλώσεων στην Ελλάδα. Σταδιακά εξασθένησαν και φτάνουμε στο σήμερα όπου ελάχιστοι είναι εκείνοι που πηγαίνουν μέχρι το Ραδιομέγαρο της Μεσογείων για να διαμαρτυρηθούν για τον ξαφνικό -και συνάμα παρατεταμένο- θάνατο της ΕΡΤ.

Πηγή: efsyn.gr

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά τι είπε στην δημοσιογράφο της "Εφημερίδας των Συντακτών" (που επισκέφτηκε το Ραδιομέγαρο την περασμένη Πέμπτη), Διαλεκτή Αγγελή, ο υπεύθυνος περιεχομένων των sites της ΕΡΤ, Βασίλης Βασιλόπουλος:

" Το κλίμα συναδελφικότητας και η αξιοθαύμαστη αλληλεγγύη είναι εμφανή στοιχεία της δουλειας που κάνουμε εδω μεσα, ενω πλέον υπάρχει και ταύτιση της δημόσιας παρουσίας στην ΕΡΤ με τα συμφέροντα του ίδιου του φορέα.

Όλοι όσοι είναι καθημερινά εδώ και δουλεύουν ακατάπαυστα έχουν καταφέρει και έχουν σηκώσει, με αναμφίβολη επιτυχία, το βαρύ φορτίο να μπορέσουν να εκπέμψουν.

Μας περιμένει ένα δύσκολο φθινόπωρο και όπως όλα δείχνουν, θα πάμε σύντομα σε εξελίξεις..."

Φωτο: Βασίλης Βασιλόπουλος και Μάχη Νικολάρα (εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της ΝΕΤ στο Μικτό της ΕΣΗΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: