14.8.13

89χρονος… ναυαγοσώστης !..

 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΒΟΛΙΩΤΗ
Ο Τάκης Χαρίσης είναι ο άγρυπνος φρουρός των λουομένων στο Μαλάκι Μαγνησίας...
Εθελοντής ναυαγοσώστης είναι ένας 89χρονος συμπολίτης, ο οποίος απολαμβάνει, τα τελευταία 33 χρόνια, τις καλοκαιρινές του διακοπές στο Μαλάκι. Ως δεινός κολυμβητής, απολαμβάνει κάθε πρωί, με νεανική διάθεση τη θάλασσα και στην...

συνέχεια κινείται με το βαρκάκι του περιμετρικά των λουομένων, αναλαμβάνοντας χρέη αυτοσχέδιου ναυαγοσώστη, τις ώρες αιχμής.
 «Πρόκειται για το Βολιώτη Τάκη Χαρίση, γνωστό βετεράνο τενόρο, ο οποίος παρά την ηλικία του δεν παύει να ασχολείται και με το ψάρεμα και με την κολύμβηση. Είναι από τους παλαιότερους παραθεριστές του οικισμού γνωστού ως «Μαλάκι» και όπως μας πληροφόρησαν, σε νεότερη ηλικία υπήρξε Ναυτοπρόσκοπος, καταδύτης (ψαροντουφεκάς) και έχει στο ενεργητικό του αρκετές σωτήριες παρεμβάσεις», αναφέρουν συγκάτοικοι του οικισμού πολυκατοικιών στο Μαλάκι, που υπογράφουν με τα αρχικά Στρ. Καφ.
Όπως επισημαίνουν παράλληλα οι συγκάτοικοι του βετεράνου τενόρου και κολυμβητή «χαίρει μεγάλης εκτίμησης από το Μαλάκι μέχρι τα Πλατανίδια, που καθημερινά και κάθε σούρουπο περπατάει παραθαλάσσια, τραγουδώντας δίπλα στο κύμα, εδώ και πάνω από 30 χρόνια».
 Ο αειθαλής Τάκης Χαρίσης, με την εξαιρετική φωνή και τη μεγάλη καρδιά, προσφέρει με περισσή προθυμία και νεανικό ενθουσιασμό τη βοήθειά του, ενώ  όπως αναφέρει ο ίδιος, έχει διδάξει τα μυστικά της κολύμβησης και του ψαρέματος στα παιδιά που παραθερίζουν στην ίδια περιοχή.
«Με τη θάλασσα ασχολούμαι από παιδί, είναι η ψυχή μου και νιώθω υπέροχα, κάθε φορά που μου δίνεται η ευκαιρία να βοηθώ τους συνανθρώπους μου» ομολογεί ο ίδιος, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.
Σε αρκετές περιπτώσεις, η παρέμβασή του αποδείχτηκε σωτήρια, ενώ όπως σημειώνουν χαρακτηριστικάσυγκάτοικοι του κ. Χαρίση: «ήδη πέρσι τον Αύγουστο έσωσε μια κυρία της 3ης πολυκατοικίας που είχε παρασυρθεί ανοιχτά από ρεύματα, με την θαλάσσια κουλούρα και το κατάλληλο σχοινί, που διατηρεί απαραιτήτως μέσα στην βαρκούλα του και έχει στο ενεργητικό του άλλες έξι σωτήριες επεμβάσεις σε παρόμοιες περιπτώσεις».
Ο ανυπέρβλητος κανταδόρος του Βόλου, ο τενόρος που έχει κατ’ επανάληψη αποσπάσει το θερμό χειροκρότημα όχι μόνο των φίλων του, αλλά και των φιλόμουσων κατ’ επέκταση, ξεκίνησε την ερμηνευτική του πορεία από το ψαλτήρι της Ανάληψης, μαζί με τα αδέλφια του Νίκο και Βύρωνα.
Ο καλλίφωνος κ. Χαρίσης, ο οποίος έχει σφραγίσει ερμηνευτικά δεκάδες μουσικά στιγμιότυπα της πόλης, είναι μέλος της παρέας των καλλίφωνων Βολιωτών που ενώνουν τις φωνές τους σε κεφάτες οικογενειακές συγκεντρώσεις, και μοιράζονται με τον ίδιο πάντα ενθουσιασμό, την αγάπη για το τραγούδι και τις νοσταλγικές δημιουργίες του παρελθόντος.
Παράλληλα όμως, αναπτύσσει έντονη εθελοντική δράση, ως αυτοσχέδιος ναυαγοσώστης, χαρίζοντας παράλληλα το φωτεινό του χαμόγελο στους γύρω του, με την ίδια πάντα νεανική διάθεση.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: