20.8.13

Ποιοι βουλευτές απειλούν να μην ψηφίσουν την αρση των πλειστηριασμών...




Σε έντονο «πονοκέφαλο» εξελίσσεται για την κυβέρνηση το «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία, με αρκετούς βουλευτές της συγκυβέρνησης να δηλώνουν πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν το μέτρο και να απειλούν την...
ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία.

Το κλίμα, είναι «εκρηκτικό» τόσο στη λεωφόρο Συγγρού όσο και στην Χαριλάου Τρικούπη, ενώ και η αντιπολίτευση παράλληλα εκφράζει την διαφωνία της στον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας, με την ΔΗΜΑΡ να ζητά να παραταθεί το «ξεπάγωμα» μέχρι το 2015 και ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι κάθετα αντίθετος.

Ποιοι είναι οι «πράσινοι» και «γαλάζιοι» αντάρτες:

Οπως αναφέρει το capital, οι αντιδράσεις είναι έντονες και στα δύο κόμματα που αποτελούν τη συγκυβέρνηση.

Από το ΠΑΣΟΚ, κατηγορηματικά αντίθετος είναι ο βουλευτής Μιχάλης Κασσής ο οποίος διαμηνύει σε όλους τους τόνους που δεν πρόκειται να ψηφίσει το μέτρο και θεωρεί το δίλημμα «ξεπάγωμα ή εκλογές» εκβιαστικό. Μάλιστα μιλώντας στο Mega, ο κ. Κασσής δήλωσε: «Δεν θα μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στο δρόμο. Οι πολίτες δεν θα μας πετάνε γιαούρτια, αλλά θα μας κυνηγάνε με τα παλούκια». Κάθετα αντίθετη είναι και η Θεοδώρα Τζάκρη η οποία δήλωσε πως «εάν το δίλημμα είναι να ξεσπιτωθούν ένα εκατομμύριο Έλληνες ή εκλογές, τότε η απάντηση είναι εκλογές».
Στη λίστα με τα «όχι», προστίθενται μέχρι στιγμής ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Γιάννη Κουτσούκος αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Οδυσσέας Κουκουλόπουλος.

Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη στη Νέα Δημοκρατία, καθώς και στην λεωφόρο Συγγρού επιρκατεί αναβρασμός. Κατηγορηματικά αντίθετη είναι η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, ενώ αρνητικοί είναι και ο Βύρωνας Πολύδωρας, ο Μιχάλης Ταμήλος, ο Γιώργος Κοντογιάννης, η Φεβρωνία Πατριανάκου, η Κατερίνα Παπακώστα και ο Κώστας Κασταφάδος.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: