30.8.13

Με μαντινάδα έκλεισε την απολογία του ο Σμπώκος...



Η Βίκυ έρχεται να απολογηθεί...

crimenet.gr

Έρρικα Βαλλιάνου

Με μια μαντινάδα έκλεισε την διήμερη απολογία του ο Γιάννης Σμπώκος, όπως ακριβώς άρχισε και μάλιστα τον προέτρεψε ο πρόεδρος.
Πρόεδρος: Άντε, πείτε μας και μία μαντινάδα να...
ελαφρύνουμε και λίγο το βαρύ κλίμα.
Σμπώκος: Σεισμοί, φωτιές, εξοπλισμοί ειν' όλη η ζωή μου. Δεν θέλω χάρη από σας, μόνο δικαίωσή μου.
Ο Γιάννης Σμπώκος μέχρι και την τελευταία στιγμή της απολογίας του στάθηκε στο πλευρό του Άκη Τσοχατζόπουλου, ακόμη και στις ερωτήσεις που του έκανε η πολιτική αγωγή για τις περίεργες σημειώσεις του Τσοχατζόπουλου με συνθηματικά μηνύματα στον Σμπώκο.
- Δεν μπορώ να ξέρω εγώ τι σκεφτόταν και τι εννοούσε ο υπουργός, απάντησε ο Σμπώκος. Ούτε για σεντόνια ούτε για βιβλία που λέει. Αυτό που ξέρω, παρότι δεν είμαι ειδικός, μερικά σημειώματα που μου δείχνετε δεν είναι ο γραφικός του χαρακτήρας. Δεν είχα πάντως καμία συναλλαγή με τον Τσοχατζόπουλο. Ο Άκης ήταν πιεσμένος ψυχικά και οικονομικά και μου ζητούσε δανεικά. Υπήρξαμε συνεργάτες. Φίλοι δεν γίναμε ποτέ. Δεν πήγα στον γάμο του. Είναι ένα προικισμένο άτομο που τον είχε επιλέξει ο Ανδρέας Παπανδρέου ανάμεσα σε εκλεκτούς.
Αυτό έκανε τον πρόεδρο κ. Κατσιάνη να του παρατηρήσει ότι θέλει να «καλύψει» τον Τσοχατζόπουλο, γεγονός που εκνεύρισε και την υπεράσπισή του αλλά και τον ίδιο.
Ο Τσοχατζόπουλος πεταγόταν συχνά από το εδώλιο, ειρωνευόμενος τις ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής και διαμαρτυρόμενος για την ανάγνωση προσωπικών του σημειώσεων.
Σμπώκος: Μπορεί να έχουν ασπρίσει τα μαλλιά μου αλλά στην ψυχή μου δεν υπάρχει ούτε μία άσπρη τρίχα. Υπηρέτησα μόνο το Δημόσιο συμφέρον και συγκρούστηκα με άλλα συμφέροντα.
Στο τέλος της απολογίας Σμπώκου, η υπεράσπιση του Τσοχατζόπουλου δια του Λεωνίδα Κοτσαλή, παρατήρησε ότι εάν το δικαστήριο είχε καλέσει το ΚΥΣΕΑ δεν θα έφτανε στο σημείο να βασίζεται σε προσωπικές σημειώσεις, εν είδει κουτσομπολιού.
Πριν από λίγο οδηγήθηκε στο δικαστήριο με τον δικηγόρο της Αλέξη Κούγια η Βίκυ Σταμάτη για να απολογηθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια: