7.8.13

Η πρόληψη σώζει...



pitsirikos

Έκτακτα μέτρα για την πρόληψη των πυρκαγιών μέχρι και το επόμενο Σάββατο αποφάσισε να πάρει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, γιατί είναι κρίμα να καταστραφεί η χώρα μας τώρα που είναι μέσα στην ανάπτυξη και στο success story.

Μετά από...
σύσκεψη, αποφασίστηκε να απαγορευτεί η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών στα περιαστικά δάση από τη δύση του ηλίου μέχρι την ανατολή, ώστε να προληφθούν οι πυρκαγιές, ενώ υπάρχει η σκέψη να απαγορευτεί η κυκλοφορία οχημάτων και στους δρόμους για να προληφθούν τα τροχαία δυστυχήματα.

Η κυβέρνηση εξετάζει και το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η είσοδος των πολιτών στην θάλασσα, για να προληφθούν οι πνιγμοί.

Σύμφωνα με τον Νίκο Δένδια, οι μισές πυρκαγιές οφείλονται σε εμπρησμό από ανθρώπινο χέρι, οπότε τις άλλες μισές μάλλον τις βάζουν οι αρκούδες που παίζουν με τα σπίρτα και τους αναπτήρες.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στα περιαστικά δάση έχει προκαλέσει την οργή πολλών ζευγαριών -και ειδικά των «παράνομων» ζευγαριών- επειδή τα δάση είναι τέλειος γαμιστρώνας και έχει πολλή φάση να κάνεις σεξ κρεμασμένος από τα δέντρα, ενώ, παράλληλα, δεν σου κοστίζει ούτε ένα ευρώ.

Το κουτούπωμα μέσα στα δάση αποτελεί παράδοση στη χώρα μας, ενώ πολλοί Έλληνες έχουν επηρεαστεί από τον Νίκο Κούρκουλο που ξεβράκωσε τη Λάσκαρη και την παράτησε μέσα στους θάμνους, με αποτέλεσμα να τρέχει αυτή τσίτσιδη στους δρόμους και να γίνει ρεντίκολο στην κοινωνία ο πατέρας της, που ήταν γυμνασιάρχης αλλά μπορεί και να μην ήταν γυμνασιάρχης γιατί έχω ξεχάσει την υπόθεση της ταινίας και βαριέμαι να ψάχνω τώρα.

Αντιδράσεις για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στα δάση υπάρχουν και από τους ματάκηδες που αγαπάνε τα δάση και δεν τα καίνε, γιατί, αν τα κάψουν, δεν θα μπορούν να κρυφτούν πίσω από τα δέντρα και να πάρουν μάτι.

Οπωσδήποτε, υπάρχει μια υστερία με τα δάση, γιατί πολλοί Έλληνες νομίζουν πως αυτά δέντρα που βλέπουν γύρω τους είναι από την εποχή του Σωκράτη αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια, γιατί τα δέντρα καίγονται ή σαπίζουν, και φυτρώνουν καινούργια δέντρα, οπότε δεν πειράζει να καίγονται τα δέντρα γιατί θα φυτρώσουν άλλα.

Εν τω μεταξύ, υποτίθεται πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα δάση και τα δέντρα αλλά, όταν χιλιάδες κατσαπλιάδες έκοψαν εκατομμύρια δέντρα για να χτίσουν τα απαίσια κωλόσπιτά τους, δεν νοιαζόταν κανείς.

Κι όταν κάηκαν δεκάδες άνθρωποι -μαζί με τα δάση- πριν από μερικά χρόνια, οι συμπατριώτες τους, που είναι εντελώς ζώα, δεν ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα, ψήφισαν στις εκλογές μετά από ένα μήνα αυτούς που τους έκαψαν και έκαναν κομπίνες για να πάρουν επιδόματα, ενώ, παράλληλα, κοιτούσαν με θαυμασμό κάτι εφοπλιστές που τους έδιναν ελεημοσύνη.

Οπωσδήποτε, καλό θα ήταν η Ελλάδα να καεί από τη μία άκρη ως την άλλη -μαζί με τους Έλληνες-, ώστε να έρθουν εδώ άλλοι λαοί και να την φτιάξουν από την αρχή, γιατί, όπως είναι τώρα, δεν διορθώνεται με τίποτα.

Το ιδανικό θα ήταν η Ελλάδα να βομβαρδιστεί και οι Έλληνες να εξολοθρευτούν, αλλά, από την άλλη, τώρα πλησιάζει η κρίσιμη ώρα της οριστικής κανονιάς για την χώρα, και θα είναι κρίμα να χάσουμε το γέλιο που θα πέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: