14.8.13

Στο σκοτάδι παραμένει η Σαντορίνη...



Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Σαντορίνη μετά το μπλακ-άουτ της Τρίτης.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 ο δήμαρχος εκτίμησε ότι ...
μέχρι το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα. Στο νησί έφτασε και το αρματαγωγό «Χίος», με 12 βαρέα οχήματα και γεννήτριες συνολικής ισχύος 10MW.

Ο δήμαρχος Ν.Ζώρζος σημείωσε, πάντως, ότι η ΔΕΗ θα πρέπει να κάνει επενδύσεις και να τοποθετήσει εφεδρείες, ώστε αν υπάρξει και στο μέλλον τέτοιο πρόβλημα να λυθεί άμεσα.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή στο νησί βρίσκονται για τις καλοκαιρινές τους διακοπές πάνω από 120.000 τουρίστες.

Από το μπλακ άουτ δεν έχει επηρεαστεί το αεροδρόμιο του νησιού, καθώς εξυπηρετείται από δικές του γεννήτριες.

Η διακοπή ρεύματος σημειώθηκε όταν από έκρηξη στη μία γεννήτρια προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε και δεύτερη γεννήτρια.

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ενημέρωσε την Τετάρτη ότι πραγματοποιείται σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, με κάθε δυνατό τρόπο.

«Μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας του Σταθμού, ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι γίνεται ηλεκτροδότηση των καταναλωτών, περιορισμένης χρονικής διάρκειας.

» Παρακαλούμε για τον περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στην απολύτως απαραίτητη, ώστε να καταστεί εφικτή η με τον καλύτερο τρόπο κατανομή της διαθέσιμης ισχύος σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό καταναλωτών.

» Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση όλων των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών του νησιού μέχρι την τελική αποκατάσταση του προβλήματος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: