5.8.13

Έντονη κινητικότητα στην Κεντροαριστερά...



Σάρκα και οστά ευελπιστούν ότι θα πάρει σιγά σιγά η προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, στελέχη που κινούνται στον χώρο.

Οι υπόγειες διεργασίες δίνουν και παίρνουν, ενώ οι...
επαφές παίρνουν πλέον και μορφή …δείπνων, που στον ευρύτερο χώρο έχουν γράψει ιστορία…

Η Άννα Διαμαντοπούλου, που κινείται εντόνως το τελευταίο διάστημα, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και νυν επικεφαλής του “Κοινωνικού Συνδέσμου” Γιώργος Φλωρίδης και τρία επιφανή στελέχη της ΔΗΜΑΡ, ο γραμματέας της Σπύρος Λυκούδης, ο εκπρόσωπος Τύπου Ανδρέας Παπαδόπουλος και ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, μετείχαν σε δείπνο, με μενού τον προβληματισμό για το μέλλον του χώρου που εκτείνεται μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και επιδόρπιο, το ενδεχόμενο δημιουργίας ακόμα και νέου κόμματος , με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ.

Στον χώρο της Κεντροαριστεράς άλλωστε, δεν είναι λίγοι όσοι βλέπουν ως μοναδικό εμπόδιο στη δημιουργία ενός τέτοιου φορέα, το πρόσωπο του επικεφαλής, δεδομένων της ανάγκης να μην είναι εις εκ των Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη, αλλά και των αρχηγικών τάσεων που αναπτύσσονται. Οι σχέσεις των δύο ανδρών άλλωστε, βρίσκονται στο ναδίρ, από την ημέρα της αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να έχει κόψει επαφές με τον Φώτη Κουβέλη και εκείνον να επιχειρεί να ρίξει τις ευθύνες για την εξέλιξη των πραγμάτων στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Έτσι, παρά τις παρασκηνιακές συζητήσεις στον ευρύτερο χώρο του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, όπως αρέσκονται να τον αποκαλούν στη ΔΗΜΑΡ, η οργανωμένη συμμετοχή των δύο κομμάτων, αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός.

Την ίδια ώρα, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, η κινητικότητα συνεχίζεται, με τον πρώην πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Σπύρο Παπασπύρο, να έχει στα χέρια του διακήρυξη με υπογραφές στελεχών που αποχωρούν από το κόμμα.

Επαφές όμως κάνει, προς ώρας χωρίς επιτυχία, και ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας που αποχώρησε εσχάτως από το ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, με στόχο τη δημιουργία νέου κόμματος, χωρίς τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Άλλοι πάντως, στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν πως στην παρούσα φάση, το ΠΑΣΟΚ είτε το θέλει είτε όχι, δεν έχει άλλη εναλλακτική από την ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου.


matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: