23.8.13

Κινητικότητα και παιδεία στις βασικές προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ...

Η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης, η παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης, το επιστημονικό συνέδριο του ΙΣΤΑΜΕ, στις 3 Σεπτεμβρίου και τα θέματα της διοικητικής μεταρρύθμισης και της παιδείας αποτελούν τις ...
βασικές προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ, για το προσεχές χρονικό διάστημα.
Ο κ.Βενιζέλος, με την ιδιότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να επισκεφθεί τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης στις 8 Σεπτεμβρίου όπου θα έχει επαφές με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς, στους οποίους θα παρουσιάσει τις θέσεις του Κινήματος για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και τις πολιτικές για την Κοινωνική Συνοχή.
Σύμφωνα με κύκλους της Χαριλάου Τρικούπη, κεντρική θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ότι κύρια προϋπόθεση για την επιτυχία των εθνικών στόχων είναι η πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα και η εξάντληση της τετραετίας στη βάση συγκεκριμένων στόχων.
Ηδη ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχοντας συναντηθεί δύο φορές μέσα στην εβδομάδα με συζητήσεις εφ' όλης της ύλης.
«Το νέο προγραμματικό πλαίσιο θα διασφαλίζει την έξοδο της χώρας από την κρίση και την σταθερή πορεία της στη ζώνη του ευρώ, αλλά και την επανεκκίνηση της οικονομίας, ώστε να προχωρήσει η ανάπτυξη, να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας», τονίζουν στο ΠΑΣΟΚ και συμπληρώνουν ότι «θα περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες δράσεις για την διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής, την προστασία των ευαίσθητων ομάδων, και την αντιμετώπιση της ανεργίας, ιδιαίτερα για τις οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο».
Εν τω μεταξύ, ολοκληρώνεται η προετοιμασία του πολιτικού και επιστημονικού συνεδρίου που διοργανώνει το ΙΣΤΑΜΕ στις 3-4 Σεπτεμβρίου και στο οποίο θα γίνει αποτίμηση της πορείας του Κινήματος σε όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο, αλλά κυρίως «θα αναδειχθούν οι μελλοντικές προτεραιότητες και πολιτικές της Δημοκρατικής Παράταξης».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν κληθεί να μιλήσουν επιστήμονες, πολιτικά στελέχη από όλη την διαδρομή του Κινήματος, ενώ το συνέδριο θα κλείσει με τις πολιτικές ομιλίες του κ. Βενιζέλου αλλά και των πρώην προέδρων του κόμματος, Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου.
Θα χαιρετήσουν επίσης ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.
Για το θέμα της κινητικότητας, με αφορμή και τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρυθμίσεων τη Δευτέρα, όπου θα εξετασθεί η πορεία της πρώτης φάσης του προγράμματος κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και τα συμπεράσματα που προκύπτουν από αυτό, θα υπάρξει συνεδρίαση του αρμόδιου ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ, παρουσία της αρμόδιας υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου.
Παράλληλα, στο ΠΑΣΟΚ δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα Παιδείας ενόψει του νομοσχέδιο για το Γενικό και Τεχνικό Λύκειο και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, για την οποία σημειώνουν ότι το υπουργείο Παιδείας πρέπει να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες κινήσεις για την ομαλή εκκίνηση της και ότι ιδιαίτερα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία των μετατάξεων από την Β' βάθμια στην Α' βάθμια εκπαίδευση και να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών.
Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «και η ΟΛΜΕ πρέπει παράλληλα με τις διεκδικήσεις της να λάβει υπόψη την ανάγκη της ελληνικής οικογένειας και των παιδιών μας, για ουσιαστική λειτουργία της Δημόσιας Εκπαίδευσης».
Σχετικά με το σχέδιο νόμου, το οποίο θα εξετασθεί σε συνεδρίαση του ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ παρουσία και του υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, η Χαρ. Τρικούπη επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι με τις προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ έγιναν ήδη σημαντικές διορθώσεις στο Προσχέδιο.
Σήμερα, ο κ. Βενιζέλος, δεδομένης και της στενής επιστημονικής και προσωπικής σχέσης που είχε μαζί του, θα μιλήσει σε εκδήλωση στη μνήμη του Δημήτρη Τσάτσου, που διοργανώνεται στη Σκιάθο από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο "Η Σκιάθος" και τους συνεργάτες του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Το "παρών" θα δώσει και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος, όπως επισημαίνει η Χ. Τρικούπη, θα ηγηθεί των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές, διεκδικώντας τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής...
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: