2.8.13

Κιμούλης: Ζούμε μια σχεδόν εμφυλιοπολεμική περίοδο» ...



Πυρά κατά της ακρας Δεξιάς εξαπέλυσε ο γνωστός ηθοποιός, Γιώργος Κιμούλης, ο οποίος σε συνέντευξη του επεσήμανε πως το «άκρο παραμένει ένα και είναι ακροδεξιό», ενώ  υποστήριξε πως...
«ζούμε μια περίοδο σχεδόν εμφυλιοπολεμική».

Ο κ. Κιμούλης, αναφέρθηκε εκτενώς και στην άρνηση του να φωτογραφηθεί με πολιτικά πρόσωπα αμέσως μετά την παράσταση της Μήδειας στην Επίδαυρο, αλλά και στα ποικίλα σχόλια που έγιναν μετά την ενέργεια του αυτή, δηλώνοντας στο Αχελώος TV: «Zoύμε μια περίοδο σχεδόν εμφυλιοπολεμική, μια δύσκολη εποχή, υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να υποστηρίξουν αυτό το οποίο συμβαίνει ότι είναι κάτι το οποίο θα περάσει ξεχνώντας ότι η ευθύνη είναι δική τους, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι που παλεύουν για αυτό, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι δορυφόροι αυτόν τον καιρό γύρω από την εξουσία που ζούσαν από αυτήν και τώρα με νύχια και δόντια προσπαθούν να αποδείξουν ότι ορθός έκαναν τόσα χρόνια που κατά την γνώμη μου ξεπούλησαν πολλές ιδέες και πολλά όνειρα μόνο και μόνο για να κρατήσουν μια θέση δίπλα σε αυτή την εξουσιαστική μηχανή, όταν αυτοί άνθρωποι ακούν κάποιους άλλους να μιλούν εναντία σε αυτό το οποίο μας συμβαίνει τότε τους επιτίθεντο και από φόβο γιατί πιστεύουν ότι τα πράγματα θα αλλάξουν. Δεν είμαι οπαδός τον δυο ακρών παραμένει ένα και είναι ακροδεξιό».

Ο κ. Κιμούλης, αναφέρθηκε παράλληλα και στις ανατροπές που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο τον τελευταίο καιρό, λέγοντας πως «είναι ευθύνη όλων μας η κατάσταση που υπάρχει σήμερα», ενώ παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να επιστρέψουν στην πολιτική προκειμένου να αλλάξει η κατάσταση: ««Για να αλλάξει η κατάσταση πρέπει πρώτα από όλα οι πολίτες να επιστρέψουν στην πολιτική. Με την απαξίωση της πολιτικής, μέσω της απαξίωσης συλλήβδην των πολιτικών, ο πολίτης έχει πειστεί ότι το κοινωνικό και το πολιτικό είναι δύο τόποι που δεν μπορούν να συναντηθούν ποτέ. Κι ενώ ξέρει ότι χωρίς αυτόν τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, την ίδια στιγμή η νευρική του αδυναμία του απαγορεύει να αντιδράσει. Αλλά η αλήθεια είναι μία, ότι αν οι πολίτες δεν επιστρέψουν στην πολιτική και συνεχίσουν να πιστεύουν ότι η πολιτική ανήκει σε αυτούς που τους ασκούν και όχι στους πολίτες όλα θα μείνουν ίδια. Οφείλουμε με κάποιο τρόπο να αντιδράσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: