8.8.13

Συνομιλίες Σαμαρά-Κέρι με επίκεντρο τα γεωστρατηγικά, ενόψει της συνάντησης με Ομπάμα ...

Στη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στις 22:00 ώρα Ελλάδας στρέφονται οι προβολείς της επικαιρότητας, ενώ αυτή την ώρα ο έλληνας πρωθυπουργός συναντάται με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Η...
Eλληνική κυβέρνηση προσδοκά ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών για τις ελληνικές προσπάθειες εξόδου από την κρίση, μήνυμα που θα συνοδεύεται από προτροπή της Ουάσιγκτον προς την αμερικανική επιχειρηματική κοινότητα για επενδύσεις στη χώρα μας.

Αυτή την ώρα, ο κ. Σαμαράς βρίσκεται στο Στέιτ Ντιπάρμεντ, όπου θα έχει γεύμα εργασίας με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι, μία συνάντηση που προγραμματίσθηκε προκειμένου οι επαφές με τον κ. Ομπάμα να επικεντρωθούν στα οικονομικά και ενεργειακά μέτωπα.

Επί τάπητος στη συνάντηση Σαμαρά-Κέρι, θα τεθούν θέματα γεωστρατηγικής φύσης αλλά και τα εθνικά θέματα όπως το Κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά και το Σκοπιανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες θα συζητήσουν και για το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ, μολονότι το εν λόγω ζήτημα δεν βρίσκεται στην επίσημη ατζέντα.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, σε ανακοίνωση του, το Στεϊτ Ντιπαρτμεντ επαναβεβαίωσε την υποστήριξη του στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Κέρι θα επισημάνει ότι η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αποτελούν κλειδί για ένα μέλλον με περισσότερη ευημερία για το ελληνικό λαό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: