22.8.13

Σε εξέλιξη η συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου..




Το θέμα των πλειστηριασμών που έχει προκαλέσει ισχυρούς τριγμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην κυβέρνηση προσπαθούν να...
ρίξουν τους τόνους υποστηρίζοντας πως δεν θα ληφθούν άμεσα αποφάσεις. Ωστόσο, το γεγονός ότι παραμονή της συνάντησης «κορυφής» πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο οικονομικών με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών Γ. Στουρνάρα και Κ. Χατζηδάκη αλλά και του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Δ. Σταμάτη, φούντωσε και πάλι τα σενάρια για άμεσες αποφάσεις στο επίμαχο θέμα.

Ωστόσο επισήμως, εκείνο που διέρρευσε από τη σύσκεψη ήταν ότι έγινε προετοιμασία ενόψει της άφιξης της τρόικας και της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη διατήρηση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας με αντικειμενική αξία μέχρι 200.000 ευρώ, όπως ισχύει μέχρι το τέλος του 2013, αλλά μελετά το ενδεχόμενο η προστασία να μην ισχύει για εμπορικά ακίνητα και εξοχικές κατοικίες.

Πάντως, η κυβέρνηση επιθυμεί να κλείσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά το θέμα και κυβερνητικά στελέχη διαμηνύουν πως πάση θυσία θα προστατευτεί η πρώτη κατοικία και ειδικά όσων έχουν αποδεδειγμένα χαμηλό εισόδημα.

Ο Ευ. Βενιζέλος αναμένεται να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο καθώς πήρε μέρος στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών εξωτερικών χωρών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της συνόδου, οι ευρωπαίοι ΥΠΕΞ αποφάσισαν να επανεξετάσουν την βοήθεια προς την Αίγυπτο, σε αντίδραση για την επιδείνωση της βίας στην χώρα, όπου αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους εδώ και μια εβδομάδα.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε κρίσιμη και ουσιαστική τη χθεσινή σύνοδο.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: