21.8.13

Ιαπωνία: «Σοβαρή» η διαρροή ραδιενεργού ύδατος στη Φουκουσίμα...

Στο επίπεδο 3 της διεθνούς κλίμακας πυρηνικών συμβάντων (Ines από 0 έως 7), το οποίο αντιστοιχεί σε «σοβαρό επεισόδιο» αναβάθμισε η πυρηνική ρυθμιστική αρχή της Ιαπωνίας τη διαρροή των...
300 τόνων άκρως ραδιενεργού ύδατος τις τελευταίες ημέρες στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.
Σημειώνεται ότι το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα της 11ης Μαρτίου του 2011 είχε τοποθετηθεί στο επίπεδο 7, στο οποίο κατατάσσονται συμβάντα με «σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία και το περιβάλλον».
Η διαχειρίστρια εταιρεία Tokyo Electric Power (Tepco) ανακοίνωσε χθες ότι περίπου 300 τόνοι ραδιενεργού ύδατος διέρρευσαν από δεξαμενή αποθήκευσης στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.
Το τοξικό νερό εντοπίστηκε τη Δευτέρα στις 09:50 τοπική ώρα και σύμφωνα με την Tepco είναι πιθανό να έχει φθάσει στο έδαφος.
Η εταιρεία εκτιμά πως διέρρευσε από μια από τις δεξαμενές που έχουν εγκατασταθεί στον πυρηνικό σταθμό για την αποθήκευση του νερού το οποίο έχει εν μέρει απαλλαγεί από ορισμένα ραδιενεργά στοιχεία, αλλά παραμένει μολυσμένο.
Γύρω από τη συγκεκριμένη δεξαμενή εντοπίστηκαν λακκούβες με το μολυσμένο νερό.
'Ενα λίτρο του ραδιενεργού αυτού ύδατος περιέχει περίπου 80 εκατομμύρια μπεκερέλ στρόντιου και άλλα ραδιενεργά στοιχεία που εκπέμπουν ακτίνες βήτα.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: