2.8.13

Η αγωνία του πρωθυπουργού...



Για αντιδημοκρατικό παιχνίδι (sic) κατηγορεί ο πρωθυπουργός την αντιπολίτευση, ότι δηλαδή υπονομεύει το έργο της κυβέρνησης, αλλά οι πολίτες το αντιλαμβάνονται αυτό και θα το αντιμετωπίσουν. Ομολογουμένως απαιτεί θάρρος να...
κατηγορείς κατ” αυτόν τον ανώδυνο τρόπο αυτούς που δεν κυβερνάνε, αλλά κάνουν ό,τι είναι δυνατόν να αμαυρώσουν το κυβερνητικό έργο! Η μετάθεση των ευθυνών σε τρίτους δεν είναι ίδιον συνετών ανθρώπων, απεναντίας, χαρακτηρίζει τους ευθυνόφοβους, τους άτολμους και ίσως δειλούς. Η ψυχανάλυση έχει αποφανθεί γι” αυτή την πρακτική, ο δε Στωικός Επίκτητος είχε αποδώσει, αιώνες πριν, αυτήν τη συμπεριφορά σε ανθρώπους που στερούνται Παιδείας (απαιδεύτου έργον το άλλοις εγκαλείν).



Ο πρωθυπουργός δεν φαίνεται απαίδευτος, παρουσιάζει όμως χαρακτηριστικά απαίδευτου όταν ξιφουλκεί κατά των πολιτικών του αντιπάλων έχοντας κραυγαλέα άδικο. Προφανώς θέλει να διασώσει ό,τι μπορεί πλέον να διασωθεί από το πρωθυπουργικό κύρος και την κυβερνητική ενεργητικότητα. Ματαιοπονεί, όμως, ακριβώς διότι το φταίξιμο ανήκει αποκλειστικά στον ίδιο και τους συνεργάτες του.



Ο κόσμος όλος βοά για την κυβερνητική ανικανότητα, οι δε εκθέσεις των δανειστών τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα, όπως και οι αναφορές των διεθνών μέσων ενημέρωσης για το ναυάγιο και το αδιέξοδο του σταθεροποιητικού προγράμματος.



Επιτέλους, δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκτίναξη της ανεργίας, τις μαζικές απολύσεις, τη δραματική μείωση των εσόδων των νοικοκυριών, τη βαθιά ύφεση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα λόγω εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής. «Θέλω δουλειά, θέλω τήρηση του προγράμματος», δήλωσε ο πρωθυπουργός, ώστε να μην κλονιστεί η χώρα από την κοινωνική αναταραχή, την οποία επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ (μόνο σ” αυτό το κόμμα εστιάζει τις κατηγορίες του)!



Αλλά ό,τι και να πει, ό,τι και να μηχανευτεί για να διασκεδάσει τη δυσφορία των ίδιων των βουλευτών του και της κοινωνίας, δεν μπορεί να καλύψει το κλίμα ανασφάλειας και πολιτικής αποσταθεροποίησης που επικρατεί. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται, όχι ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παίζει αντιδημοκρατικό και επικίνδυνο παιχνίδι, αλλά ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που με την πολιτική της οδηγεί τη χώρα σε επικίνδυνους δρόμους. Είναι καιρός να παραδεχτεί ο πρωθυπουργός ότι τα ψέματα έχουν τελειώσει, ότι δεν θα προλάβει τις ταχέως επερχόμενες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, μια και ο ίδιος με την κυβέρνησή του είναι φερέφωνα άλλων. Οι απεγνωσμένες κραυγές δεν οδηγούν πουθενά αλλού, παρά στην παραδοχή της καταστροφής.



efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: