29.8.13

Το Κάιρο αντίθετο σε κάθε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία...



Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Ναμπίλ Φάχμι δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του αντιτίθεται σθεναρά σε οιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

"Η ...
Αίγυπτος δεν θα μετάσχει σε κανένα στρατιωτικό πλήγμα εναντίον της Συρίας, στο οποίο αντιτίθεται σθεναρά σύμφωνα με... την θέση αρχών της κατά κάθε ξένης στρατιωτικής επέμβασης στη χώρα αυτή", υπογράμμισε ο Φάχμι.

Ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να "προβεί σε κάθε ενέργεια προκειμένου να εξακριβώσει τα γεγονότα (για την επίθεση με χημικά όπλα) και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα απέναντι σε αυτό το φρικτό έγκλημα".

Ο Φάχμι ταυτόχρονα καταδίκασε "τις ενέργειες του συριακού καθεστώτος σε βάρος του δικού του λαού" και ζήτησε να επαναληφθούν τα διαβήματα για την διεξαγωγή μιας διάσκεψης στη Γενεύη που έχει στόχο την πολιτική διευθέτηση της κρίσης στη Συρία.

Στις 20 Ιουλίου ο Φάχμι είχε υποσχεθεί να επανεξετάσει τις διπλωματικές σχέσεις με το συριακό καθεστώς, οι οποίες διακόπηκαν τον Ιούνιο υπό την προεδρία του Μοχάμεντ Μόρσι, τον οποίο απέπεμψε ο στρατός στις 3 Ιουλίου.

 AΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: