7.8.13

Αποσύρθηκαν όλα τα αποθέματα μολυσμένου γάλακτος από τη Νέα Ζηλανδία...

Ο γενικός διευθυντής της νεοζηλανδικής Fonterra CEO Τίο Σπίρινγκς ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη ότι όλα τα αποθέματα των μολυσμένων γαλακτοκομικών προϊόντων που παρασκευάστηκαν και...

εξήχθησαν από την εταιρεία, έχουν αποσυρθεί από την αγορά και ότι ο κίνδυνος για τους καταναλωτές είναι μικρός.

Μετά την επίσκεψή του στην Κίνα νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Τίο Σπίρινγκς δήλωσε ότι η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί.

«Δήλωσα σε συνέντευξη Τύπου στην Κίνα ότι δεν θα έφευγα πριν σταθεροποιηθεί η κατάσταση, όσον αφορά τις αγορές, τους καταναλωτές και τους πελάτες», δήλωσε στους δημοσιογράφους στην έδρα της εταιρείας στο Όκλαντ.

«Είχαμε όλη αυτήν τη συζήτηση χθες και αργά χθες το βράδυ έκρινα ότι η κατάσταση είναι σταθερή», τόνισε.

Ο Τίο Σπίρινγκς δήλωσε ότι το αν θα παραμείνει στη θέση του γενικού διευθυντή της Fonterra CEO θα το αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

«Δεν θα απαντήσω εγώ σ' αυτό, είναι θέμα του διοικητικού συμβουλίου» τόνισε ο Σπίρινγκς όταν ρωτήθηκε εάν θα παραμείνει στη θέση του γενικού διευθυντή της εταιρείας ή θα παραιτηθεί.

Η Fonterra, η εταιρεία με τις μεγαλύτερες εξαγωγές γαλακτοκομικών προϊόντων στον κόσμο, δέχεται πυρά στη Νέα Ζηλανδία, αλλά και από το εξωτερικό μετά την ανακοίνωση το Σαββατοκύριακο ότι τρεις παρτίδες ορού γάλακτος που χρησιμοποιείται στην παρασκευή βρεφικού γάλακτος και ενεργειακών ροφημάτων για αθλητές, βρέθηκε τον Μάιο του 2012, να περιέχει το βακτήριο clostridium botulinum που προκαλεί αλλαντίαση.

Η νόσος αυτή μπορεί να προκαλέσει παράλυση ή και θάνατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: