22.8.13

Ποινική δίωξη για απάτη στον Α. Χρονόπουλο...



Ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γ. Δραγάτσης άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία και απάτη σε συνδυασμό με το νομό περί...
καταχραστών του δημοσίου σε βάρος του ΔΣ της ΕΑΒ από το 2008 έως σήμερα και του γενικού διευθυντή και επικεφαλής επιχειρησιακών λειτουργιών Α. Χρονοπουλου.
Τα μέλη του ΔΣ διώκονται ως φυσικοί αυτουργοί των πράξεων και Χρονόπουλος ως ηθικούς αυτουργός, καθώς φέρεται να τους έπεισε να του αναθέσουν τα καθήκοντα του το 2008 και να ανανεώσουν τη θητεία του το 2012 έως το 2015 παρότι – σύμφωνα με τη δίωξη – κατείχε πλαστό τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών από το Columbia. Γι αυτό και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πλαστογραφία μετά χρήσεως αφού το πανεπιστήμιο φέρεται να απάντησε πως ουδέποτε φοίτησε εκεί ενώ το επίμαχο διάστημα, που υποστηρίζει ότι σπούδαζε εκεί, ήταν φαντάρος.

Η ευθύνη των μελών του ΔΣ έγκειται στο γεγονός ότι δεν προχώρησαν σε έλεγχο τίτλου σπουδών με αποτέλεσμα να του καταβάλλεται μηνιαίως μισθός 7.500 ευρώ χωρίς να έχει καν τα τυπικά προσόντα. Η ζημιά που φέρεται να προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Χρονοπουλου, ο οποίος πάντως είναι πτυχιούχος μηχανικός- υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: