22.8.13

ΚΥΠΡΟΣ: Αναστάτωση στο νοσοκομείο Λεμεσού λόγω καπνών...

Λεμεσός: Αναστάτωση επικράτησε το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, μετά από πυρκαγιά σ΄ένα μετασχηματιστή που είχε ως αποτέλεσμα να γεμίσει το νοσοκομείο με καπνούς και αέρια.

Άμεση ήταν επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας άνδρες της οποίας...
μέχρι αυτή την ώρα κάνουν εξαερισμό των κτηριακών εγκαταστάσεων.

Οι ασθενείς που ήταν σε θέση να περπατήσουν, εγκατέλειψαν το κτήριο. Για τους υπόλοιπους υπήρξε προσωπικό ασφαλείας το οποίο έλαβε επιπλέον μέτρα προφύλαξης.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λήφθηκαν έκτακτα μέτρα ασφαλείας για ασθενείς που νοσηλεύονται με μηχανική υποστήριξη. Παράλληλα διεκόπη η διεηαγωγή εξετάσεων μέσω μηχανημάτων σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου,

Πρόβλημα δημιουργήθηκε στα χειρουργεία, αφού σε κάποιες περιπτώσεις δεν ήταν δυνατή η διενέργεια επεμβάσεων χωρίς μηχανική υποστήριξη.

Υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι γιατροί υποχρεώθηκαν κατά τη διάρκεια των χειρουργικών επεμβάσεων να αποσυνδέσουν ασθενείς και να τους περιθάλψουν με διαφορετικές μεθόδους.

Μετά την επέμβαση της Πυροσβεστικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας, το νοσοκομεία επαναλειτούργησε χωρίς σύστημα κλιματισμού και μηχανική υποστήριξη σε κάποια τμήματα. Αυτό έχει ώς αποτέλεσμα αρκετές από τις προγραμματισμένες επεμβάσεις και εξετάσεις ασθενών να αναβληθούν.

Από την πρώτη στιγμή το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ακολούθησε τις ενδεδειγμένες διαδικασίες ασφάλειας, γι' αυτό και δεν τέθηκε σε κίνδυνο καμία ανθρώπινη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, η γεννήτρια/μετασχηματιστής ενός βοηθητικού ανελκυστήρα του νοσοκομείου (που χρησιμοποιείται για την μεταφορά φακέλων) παρουσίαζε πρόβλημα εδώ και μέρες.

Το πρόβλημα εμφανίστηκε από την περασμένη Δευτέρα και αναμενόταν η άφιξη γερανού από το λιμάνι ώστε να καταστεί δυνατή η απομάκρυνση του μετασχηματιστή από το νοσοκομείο.

Μάλιστα υπήρξαν συχνές διακοπές ρεύματος καθημερινά. Σήμερα από τις πρώτες πρωινές ώρες σημειώνονταν συνεχείς διακοπές.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα αυτό καλύπτει τέσσερις ορόφους του νοσοκομείου και διαθέτει αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης το οποίο και τέθηκε σε λειτουργία.

Τι λέει ο Διευθυντής του νοσοκομείου

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του νοσοκομείου, Χρυσόστομο Ανδρονίκου, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν ενημερωθεί για το πρόβλημα που παρουσίασε ο μετασχηματιστής και λόγω του ότι η ΑΗΚ θα επιλαμβανόταν του θέματος σήμερα το πρωί, η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρισκόταν σε επιφυλακή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Παράλληλα, η διεύθυνση έδωσε από χθες οδηγίες για μείωση της κατανάλωσης του ρεύματος, με τη διακοπή χρήσης των κλιματιστικών και άλλων ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, όπως των πλυντηρίων και της αποστείρωσης.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών αντικατάστασης του μετασχηματιστή κι ενώ βρίσκονταν σε λειτουργία οι γεννήτριες του Νοσοκομείου, άρχισαν να παρατηρούνται διακοπές στην παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος και εντοπίστηκαν καπνοί να βγαίνουν από το σύστημα όπου βρίσκονται οι φάκελοι του νοσοκομείου.

Ο κ. Ανδρονίκου εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι η ΑΗΚ δεν επιλήφθηκε από χθες του προβλήματος στο μετασχηματιστή, λέγοντας πως «δυστυχώς η Ηλεκτρική δεν μας αντιμετώπισε σοβαρά, γιατί εδώ είναι ένα μεγάλο Νοσοκομείο και δεν μπορείς να έρθεις να ξεκινήσεις δουλειά σήμερα, όταν έχεις το πρόβλημα από τις 15:00 της προηγούμενης ημέρας».

ΑΗΚ: Οι γεννήτριες του νοσοκομείου ξέμειναν από καύσιμα

Οι δηλώσεις του Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού για ταλαιπωρία των ασθενών από διακοπή στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και έγιναν προφανώς για να καλυφθούν λάθη ή παραλείψεις του Νοσοκομείου που είχαν αποτέλεσμα οι εφεδρικές γεννήτριες, να ξέμειναν από καύσιμα, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα η ΑΗΚ.

Σύμφωνα με την ΑΗΚ, χτες συμφωνήθηκε μεταξύ Λειτουργών του Νοσοκομείου και της ΑΗΚ όπως σήμερα το πρωί αντικατασταθεί ένας από τους μετασχηματιστές που τροφοδοτούν το Νοσοκομείο, ο οποίος παρουσίασε διαρροή λαδιού.

Σύμφωνα με αυτή τη διευθέτηση, σήμερα ξεκίνησε κανονικά η προγραμματισμένη αλλαγή του μετασχηματιστή, συνεχίζει η ΑΗΚ προσθέτοντας πως παρά το γεγονός ότι η διακοπή ήταν προγραμματισμένη για σήμερα και οι Λειτουργοί του Νοσοκομείου γνώριζαν ότι θα έπρεπε να θέσουν σε λειτουργία τις εφεδρικές γεννήτριες, αυτές ξέμειναν από καύσιμα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ταλαιπωρία των ασθενών και του κοινού.
Καταλήγοντας, η ΑΗΚ αφού αναφέρει ότι λυπάται για την οποιανδήποτε ταλαιπωρία του κοινού, προσθέτει ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση θεωρεί ότι δεν έχει οποιανδήποτε ευθύνη και καλεί όλα τα Νοσοκομεία κρατικά και ιδιωτικά όπως διατηρούν τις εφεδρικές τους γεννήτριες σε λειτουργήσιμη κατάσταση.

Πηγή: philenews 

Δεν υπάρχουν σχόλια: