13.8.13

Την αποφυλάκιση των υπαλλήλων του ΙΚΑ Καλλιθέας προτείνει ο εισαγγελέας!...

Εως τις 10 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αποφυλακιστούν τα μέλη της αποκαλούμενης «θηλυκής συμμορίας» του ΙΚΑ Καλλιθέας, που φέρεται ότι μέσω μαϊμού επιδομάτων είχαν προκαλέσει ζημία άνω των 11 εκατ. ευρώ στον οργανισμό. Κι αυτό γιατί η...
ελληνική δικαιοσύνη δεν κατάφερε να προωθήσει γρήγορα τη διαδικασία ώστε να έχει ολοκληρωθεί η δίκη τους εντός των 18 μηνών.

Ο εισαγγελέας Εφετών Περικλής Δράκος με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας ζητά την αποφυλάκιση των επτά κατηγορούμενων με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, μη απομάκρυνσή τους από τον νομό Αττικής, συνεχή διαμονή τους στη συγκεκριμένη κατοικία που έχουν δηλώσει και υποχρεωτική εμφάνισή τους έξι φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα) λόγω συμπλήρωσης, στις 10 Σεπτεμβρίου 2013, δεκαοκτώ μηνών παραμονής τους στις φυλακές. 

Η δίκη των οκτώ συνολικά κατηγορούμενων πρόκειται να αρχίσει εκ νέου στις 27 Αυγούστου (μετά τη θερινή διακοπή) συνεχίζοντας την εξέταση μαρτύρων κατηγορίας. Συνολικά έχουν κληθεί πάνω από 60 μάρτυρες και αυτή τη στιγμή το δικαστήριο εξετάζει τη δεύτερη αρμόδια ελεγκτή του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι κατηγορούμενες δημιουργούσαν υποψήφιους για τη χορήγηση επιδομάτων με διάφορους τρόπους π.χ. σε συνεργασία με ινστιτούτα αισθητικής. Αφού κατάφερναν να εγκριθούν τα επιδόματα, κρατούσαν το μεγαλύτερο μέρος και τα υπόλοιπα τα έπαιρναν οι «δικαιούχοι», πχ σε μία περίπτωση από επίδομα 15.000 ευρώ που «εγκρίθηκε», τα 6.000 πήγαν στον «δικαιούχο» και τα 9.000 ευρώ τα πήρε η «θηλυκή συμμορία»...
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: