24.8.13

Σαβιόλα: «Τον Ολυμπιακό θα πρέπει να τον φοβούνται οι άλλες ομάδες» ...

Δημήτρης Μώρος
Την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι φίλοι του Ολυμπιακού στο Γ. Καραϊσκάκης περιμένει πώς και πώς ο Χαβιέρ Σαβιόλα. Το νέο μεγάλο απόκτημα των Ερυθρολεύκων στάζει μέλι για τον κόσμο της πειραϊκής ομάδας και δίνει το σύνθημα: «Τον Ολυμπιακό θα πρέπει να τον φοβούνται οι άλλες ομάδες».

Ο αργεντινός επιθετικός σε συνέντευξη του...
παραχώρησε στη «Stadio», τόνισε μεταξύ άλλων: «Ηξερα πόσο σπουδαίος σύλλογος είναι ο Ολυμπιακός και τι σημασία έχει αυτή η ομάδα για τους Ελληνες και το ποδόσφαιρο εδώ, αλλά ομολογώ ότι αυτά που βρήκα είναι ακόμα καλύτερα από ό,τι περίμενα. Από την πρώτη στιγμή ο κόσμος του Ολυμπιακού με υποδέχθηκε με αγάπη και σεβασμό και αυτό θέλω να το ανταποδώσω. Δεν θα ξεχάσω τη στιγμή που πήγα στα γραφεία και υπήρχαν τόσες χιλιάδες κόσμος, ούτε και την υποδοχή που μου έκαναν στο πρώτο παιχνίδι. Είναι σημαντικό για κάθε ποδοσφαιριστή, για κάθε άνθρωπο, να νιώθει τέτοια αγάπη. Επίσης, είναι σημαντικό για μένα και την καθημερινότητά μου ότι η χώρα που βρήκαμε είναι πανέμορφη και αρέσει πολύ και σε μένα, αλλά και στους δικούς μου ανθρώπους, την οικογένειά μου. Περιμένω πώς και πώς να ζήσω την ατμόσφαιρα του γηπέδου και θέλω να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να είναι στο πλευρό μας».

Την Κυριακή ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο Γ. Καραϊσκάκης τον Ατρόμητο και ο Σαβιόλα υποστήριξε: « Για τον Ατρόμητο ξέρουμε ότι είναι μια δυνατή ομάδα που συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά όπως μου λένε όλοι από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ, στην Ελλάδα τον Ολυμπιακό πρέπει να τον φοβούνται και όχι εμείς τους άλλους. Οπότε εμείς πρέπει α παίξουμε το ποδόσφαιρο για το οποίο δουλεύουμε στην προπόνηση και με τον κόσμο στο πλευρό μας δεν έχουμε πραγματικά να σκεφτούμε κάτι άλλο και σίγουρα δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο. Είναι ευλογία να δουλεύει ο ποδοσφαιριστής σε έναν σύλλογο, στον οποίο του παρέχονται τα πάντα, αλλά κυρίως που έχει τη φιλοσοφία που έχει ο Ολυμπιακός. Δηλαδή να ζητάς να είσαι νικητής διαρκώς και να μην συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο, αλλά με το ότι για να το πετύχεις πρέπει να είσαι μια οικογένεια. Είδα τον πρόεδρο της ομάδας, τον κ. Μαρινάκη, για δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν στην παρουσίασή μου και η δεύτερη τώρα. Ήρθε για να καλωσορίσει τους νέους παίκτες και να μας πει ότι θέλουμε να τα δίνουμε όλα για την ομάδα και κυρίως να είμαστε δεμένοι και αγαπημένοι σαν οικογένεια. Δεν υπάρχει ομάδας στον κόσμο που να πήγε καλά και να μην ίσχυε αυτό το δέσιμο, αυτή η αγάπη. Για αυτό σας λέω ότι ο σύλλογος έχει μια φιλοσοφία που βρίσκεις μόνο σε μεγάλες ομάδες, με υποδομές και οργάνωση επιπέδου Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Και ξέρω τι σας λέω, έχω παίξει και στις δύο».

Ο αργεντινός φορ αναφερόμενος στις προσωπικές του φιλοδοξίες και στους στόχους του Ολυμπιακού υπογράμμισε: «Είμαι πιστός στρατιώτης του Ολυμπιακού και ξέρεις, με τα γκολ ισχύει πάντα το όσο περισσότερα τόσο καλύτερα. Πρέπει όχι απλώς να σκοράρω, αλλά να βοηθήσω και στο παιχνίδι της ομάδας γενικότερα. Τέτοιοι σύλλογοι όπως ο Ολυμπιακός έχουν ως στόχο μόνο την κορυφή. Μόνο τα τρόπαια και τους τίτλους και, από όσο ξέρω, ο Ολυμπιακός έχει περισσότερο πρωταθλήματα από όσα όλοι οι άλλοι μαζί. Οπότε, είναι αυτονόητο ότι ξεκινάμε το πρωτάθλημα ως φαβορί και έχουμε πολύ καλούς παίκτες. Είμαι βέβαιος όμως ότι, αν δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό και είμαστε συγκεντρωμένοι στους στόχους της ομάδας, θα πετύχουμε 100%.

Οι στόχοι είναι σαφείς και ξεκάθαροι. Να διατηρήσουμε τους τίτλους στην Ελλάδα, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και να αναρριχηθούμε όσο πιο ψηλά γίνεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό μπορεί να καταφέρει τα πάντα».

Eξάλλου στη «Stadio» μίλησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης: «Το τέταρτο αστέρι λάμπει ήδη στη φανέλα μας. Τα σαράντα πρωταθλήματα είναι ήδη γεγονός και μαζί ένα μοναδικό ποδοσφαιρικό κατόρθωμα. Τώρα, βάζουμε πλώρη για τα πενήντα πρωταθλήματα της ομάδας μας, ξεκινώντας από το 41ο. Το καλοκαίρι που διανύουμε επενδύσαμε σε έμψυχο δυναμικό, αλλάξαμε σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ της ομάδας και το μπολιάσαμε με περισσότερη ποιότητα, κόντρα στους καιρούς, που δεν προσφέρονται για κάτι τέτοιο. Όμως ξέρουμε ότι, ειδικά σε αυτούς τους καιρούς, σε αυτή την εποχή, που η πατρίδα μας περνάει μια μεγάλη φουρτούνα, όλοι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού περιμένουν από την δοξασμένη ομάδα μας να τους προσφέρει χαμόγελα και συγκινήσεις. Η χρονιά θα είναι δύσκολη, με πάρα πολλά παιχνίδια και χρειαζόμαστε τη στήριξη του κόσμου μας και στις καλές αλλά κυρίως στις δύσκολες στιγμές.

» Θέλω να ευχαριστήσω θερμά αυτούς που μοχθούν καθημερινά και αμέτρητες ώρες για το μεγαλείο του συλλόγου μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο της ομάδας μας για τη στήριξή του και - κυρίως - αυτούς που στέκονται στο πλευρό της, ακόμα και αν χρειαστεί να καταβάλλουν το υστέρημά τους για να βρίσκονται στο γήπεδο μας ή όπου αλλού παίζει ο Θρύλος. Επιθυμία μου είναι να συνεχίσουν την υποδειγματική τους παρουσία σε όλα τα γήπεδα της χώρας μας και του εξωτερικού. Η οικογένεια του Ολυμπιακού συνεχίζει τον δοξασμένο και δαφνοστεφανωμένο δρόμο της, πιο ενωμένη απο ποτέ. Το πρωτάθλημα ξανά στον Πειραιά»...
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: