28.8.13

Παπαδημούλης για Συρία: Ανοίγουν την πόρτα του φρενοκομείου...


Η Ελλάδα θα δράσει με βάση το διεθνές δίκαιο αλλά και τις συμμαχικές της υποχρεώσεις ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος αναφερόμενος στην επικείμενη κατά τα φαινόμενα στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.

Τόνισε ότι...

η χώρα μας αποτελεί πυλώνα σταθερότητας, και ότι όλες οι πλευρές να δώσουν βάρος για να προληφθεί η ανθρωπιστική καταστροφή.

«Η ελληνική κυβέρνηση με ψυχραιμία και υπευθυνότητα παρακολουθεί τα γεγονότα και δεν χωράνε μικροπολιτικά παιχνίδια στο εσωτερικό της χώρας. Μπαίνουμε στην τελική ευθεία που θα εχει δυστυχώς άσχημες συνέπειες» σημείωσε ο κ. Παπαμιμίκος, κάνοντας λόγο για ανθρωπιστική κρίση.

«Ανοίγουν την πόρτα του φρενοκομείου με τη Συρία» προειδοποίησε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης για την στρατιωτική επέμβαση, επαναλαμβάνοντας την αρνητική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για οιαδήποτε εμπλοκή της Αθήνας στις επιχειρήσεις χωρίς σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι ακόμη κι αν η κυβέρνηση οφείλει να δώσει όλες τις διευκολύνσεις στο όνομα των συμμαχικών υποχρεώσεων μπορεί να πει ότι «δεν μετέχω χωρίς απόφαση του ΣΑ, ή μπορεί να πει ‘όχι’ επειδή δεν με συμφέρει επειδή θα πάθω ζημία όπως έκανε η Τουρκία με το Ιράκ και τη Λιβύη.»

«Εδώ και 2,5 χρόνια σφάζονται και δεν κουνιέται φύλο, και ξαφνικά ετοιμάζεται όλη η στρατιωτική συμμαχική μηχανή. Δεν ξέρουμε για την επίθεση με τα χημικά αν έγινε και από ποιους και έχουμε και την εμπειρία του τεράστιου ψέματος με τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ που δεν υπήρξαν ποτέ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει παρακαμφθεί. Καμία παρέμβαση στρατιωτική χωρίς το ‘ναι’ του ΣΑ δεν θα φέρει καλό, δεν μπορείς να βάλεις το καρό πριν το άλογο, πρέπει να αποδειχθεί αν και ποιος χρησιμοποίησε τα χημικά όπλα» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: