20.8.13

Στην Ελλάδα έρχονται επιπλέον τουρίστες λόγω των βίαιων αναταραχών στην Αίγυπτο...


Το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα θα συνεχιστεί και το φθινόπωρο λόγω των επεισοδίων στην Αίγυπτο. Το λιμάνι του Ηρακλείου θα υποδεχθεί επιπλέον 15 κρουαζιερόπλοια που σχεδίαζαν να δέσουν σε λιμάνια της Αιγύπτου.

Οπως αναφέρει η...
Καθημερινή, ξένοι τουρίστες πραγματοποιούν μαζικές ακυρώσεις των διακοπών που είχαν προγραμματίσει στον δημοφιλή προορισμό της Μέσης Ανατολής, ενώ μεγάλοι tour operators δεν δέχονται νέες κρατήσεις, τουλάχιστον, μέχρι και το Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, ελληνικά ξενοδοχεία ήδη δέχονται πρόσθετες κρατήσεις από τουρίστες οι οποίοι άλλαξαν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια λόγω των επεισοδίων στην Αίγυπτο, οδηγώντας έτσι σε επιμήκυνση την τουριστική σεζόν στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Γιάννης Μπρας αναφέρει στην Καθημερινή ότι μέχρι στιγμής έχει δώσει το πράσινο φως για 15 επιπλέον προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Ηρακλείου τα οποία επρόκειτο να δέσουν σε λιμάνια της Αιγύπτου και άλλαξαν προορισμό μετά τα επεισόδια.

Οι προσεγγίσεις θα γίνουν από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο του 2014 και μπορεί να φέρουν έως 45.000 πρόσθετους επισκέπτες στο Ηράκλειο. Να σημειωθεί ότι ήδη για το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου ο αριθμός των αφίξεων τουριστών με κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Ηρακλείου αυξήθηκε κατά 38,1% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, φθάνοντας σε 120.000. Πρόσθετες προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων θα έχουν και άλλα ελληνικά λιμάνια λόγω της έκρυθμης κατάστασης στην Αίγυπτο αλλά και προορισμοί όπως το Ισραήλ και η Τουρκία. Μεγάλα είναι τα τουριστικά κέρδη και της Ισπανίας η οποία διατηρεί ανοιχτά ξενοδοχεία τη χειμερινή περίοδο και έχει τη δυνατότητα υποδοχής μεγαλύτερου όγκου τουριστών που δεν θα επισκεφθούν την Αίγυπτο, ενώ οφέλη προκύπτουν και για τουρκικά ξενοδοχεία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: