12.8.13

Στα χαρακώματα στρατός-ισλαμιστές στην Αίγυπτο...


Σε νέες διαδηλώσεις καλούν σήμερα οι οπαδοί του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μόρσι στην Αίγυπτο ενώ ο στρατός έχει προειδοποιήσει ότι αρχίσει να διαλύει τις καθιστικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούν καθώς ολοκληρώνεται το Ραμαζάνι και...
εκπνέει το τελεσίγραφο που τους είχε δοθεί.
Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, μετά από τετραήμερη αργία λόγω της Αΐντ αλ-Φιτρ ( της γιορτής για το τέλος του Ραμαζανιού) χιλιάδες ισλαμιστές παρέμεναν οχυρωμένοι με γυναίκες και παιδιά σε δύο πλατείες του Καΐρου, στις οποίες πραγματοποιούν καθιστικές διαμαρτυρίες εδώ και περισσότερο από ένα μήνα.

Πηγές από το υπουργείο Εσωτερικών ανέφεραν ότι η εκκένωση της πλατείας Νάχντα στα δυτικά και της πλατείας έξω από το τζαμί Ραμπάα αλ Ανταουίγια στα ανατολικά του Καίρου θα ξεκινήσει σταδιακά με το πρώτο φως της μέρας και οι Αδερφοί Μουσουλμάνοι έχουν προειδοποιήσει ότι θα προκληθεί αιματοχυσία ενώ και η διεθνής κοινότητα εκφράζει φόβους για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εάν πράγματι επέμβουν οι δυνάμεις της τάξης.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της αστυνομίας και του υπουργείου Εσωτερικών δήλωναν πάντως ότι οι αστυνομικοί θα περικυκλώσουν πρώτα τις καταλήψεις και δεν θα τις διαλύσουν παρά αφού περάσουν αρκετές μέρες και μετά από πολλές προειδοποιήσεις.

Στην πλατεία Ραμπάα δεν είναι ορατή καμιά αστυνομική παρουσία σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενώ χιλιάδες οπαδοί του ανατραπέντος προέδρου ολοκλήρωναν τα χαράματα τις νυκτερινές προσευχές, πίσω από αυτοσχέδια οχυρώματα φτιαγμένα από σάκκους άμμου και σωρούς από τούβλα, τα οποία φυλάσσουν εθελοντές.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι πάντως, από τις τάξεις των οποίων προέρχεται ο Μοχάμεντ Μόρσι, διαβεβαιώνουν πως ο αιγυπτιακός λαός θα συνεχίσει να απαιτεί την επιστροφή του ανατραπέντος προέδρου στην εξουσία και καλούν τους Αιγύπτιους να συμμετάσχουν σε μαζικές διαδηλώσεις σήμερα και αύριο...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: