8.8.13

Μαυραγάνης: Το Σεπτέμβριο οι τελικές αποφάσεις για τη μείωση του ΕΦΚ στη θέρμανση ...

Το Σεπτέμβριο πρόκειται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στη θέρμανση επισήμανε την Πέμπτη ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

«Το...
θέμα του πετρελαίου θέρμανσης είναι υπό μελέτη και οι τελικές αποφάσεις σχετικά με το αν θα αυξηθεί το επίδομα ή θα μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε πως ότι το προηγούμενο έτος πολλοί ήταν εκείνοι που δεν έκαναν χρήση του δικαιώματός τους να εισπράξουν το επίδομα θέρμανσης.

Σχετικά με το φόρο ακινήτων, ο κ. Μαυραγάνης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το υπουργείο θα είναι έτοιμο να θέσει σε εφαρμογή τον ενιαίο φόρο από το 2014, ώστε να εισπράττεται πλέον από τις ΔΟΥ και όχι μέσω των λογαριασμών ΔΕΗ.

Όσον αφορά το θέμα της μείωσης των φορολογικών συντελεστών, ο κ. Μαυραγάνης μίλησε για το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η χώρα με πρώτο βήμα τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Την εφαρμογή μειωμένου ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης με την έναρξη της χειμερινής περιόδου ζήτησε στο μεταξύ την Τετάρτη με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ). «Η εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου θέρμανσης, κατά την περασμένη χειμερινή περίοδο 2012-2013, με αυτόν του πετρελαίου κίνησης, δεν πέτυχε ούτε τον στόχο πάταξης της λαθρεμπορίας, ούτε τον στόχο αύξησης των δημοσίων εσόδων» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: