2.8.13

Κάηκαν σπίτια, αυλές και αποθήκες στο Μαρκόπουλο! (Φωτογραφίες)...

Αγωνιώδεις προσπάθειες να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο στο Μαρκόπουλο Αττικής, προτού πέσει το σκοτάδι καταβάλουν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις, που επιχειρούν από τις...

14:00 στην περιοχή και ενισχύονται συνεχώς καθώς περνούν οι ώρες. Η φωτιά κατευθύνεται προς τα νότια και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το δάσος Κουβαρά, γεγονός που έχει θέσει σε συναγερμό τις αρχές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί εξοχικές κατοικίες, αποθήκες και παραπήγματα.
Αργά το απόγευμα, εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση στην περιοχή του Κουβαρά, που βρίσκεται στα όρια του δήμου Σαρωνικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατασκήνωση βρίσκονταν περίπου 40 παιδιά, τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο. Νωρίτερα, οι φλόγες πλησίασαν και το Μοναστήρι της Αγίας Άννης, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσουν πολίτες.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς. Αυτή την ώρα, επί τόπου επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 41 άτομα πεζοπόρο τμήμα, εννέα οχήματα ΟΤΑ, 12 ιδιωτικά βυτιοφόρα, πέντε μηχανήματα σκαπτικά, 4 ελικόπτερα και 10 καναντέρ.

Η πυροσβεστική έθεσε σε επιφυλακή όλες τι υπηρεσίες της στην Αττική, ενώ δύο κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μετέβησαν στην περιοχή, καθώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι πρόκειται για εμπρησμό.

Δήμαρχος Μαρκόπουλου: «Είμαστε σε τεράστιο κίνδυνο»

Την κατάσταση περιέγραψε με τα πιο δραματικά χρώματα ο δήμαρχος Μαρκόπουλου Σπύρος Μεθενίτης, ο οποίος δήλωσε στο protothema.gr πως κινδύνεψε τέσσερις φορές να εγκλωβιστεί ο ίδιος από τις φλόγες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις 17:25, η φωτιά ήταν κοντά στον οικισμό των πιλότων της Ολυμπιακής στην περιοχή Μαζογερέ. «Είμαστε σε τεράστιο κίνδυνο. Εάν η φωτιά φτάσει στο δάσος του Κουβαρά θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή που θα έχει συμβεί στη βορειοανατολική Αττική τα τελευταία χρόνια», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Ο δήμος απευθύνει κατεπείγουσα έκκληση για βοήθεια από ιδιώτες, ώστε να συνδράμουν με υδροφόρες και φορτηγά το έργο των πυροσβεστών.

Όπως γράφει σε ανακοίνωση: «Παρακαλούμε θερμά, κάθε ιδιώτη ο οποίος τυγχάνει να έχει στην κατοχή του φορτηγό – υδροφόρα, να σπεύσει στην περιοχή Μερέντα και κοντά στον Ιππόδρομο, όπου έχει ξεσπάσει πυρκαγιά την τελευταία ώρα, προκειμένου να βοηθήσει στην κατάσβεσή της. Πρώτα όμως, να έρθει οπωσδήποτε σε επικοινωνία με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας, κο Κων/νο Μαγγανά, στο τηλ: 6944-507099 και 6975-200993».


ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
mark1 mark2 mark3

e-reportaz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: