21.8.13

Για Δ.Τ ας πάει στο διάτανο και η Διαύγεια! ...



Η μεταβατική Δημόσια Τηλεόραση προσπαθεί μετά βασάνων και κόπων να παρουσιάσει ένα υποτυπώδες τηλεοπτικό πρόγραμμα. Στην προσπάθεια αυτή αποφάσισε να μεταδώσει τη...
Θεία Λειτουργία από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας στην Τήνο τον Δεκαπενταύγουστο. Καθώς δεν διαθέτει ούτε υποδομές, αλλά ούτε και προσωπικό ακόμη, αποφάσισε να απευθυνθεί σε περιφερειακό κανάλι του νησιού που ανέλαβε να διεκπεραιώσει τη μετάδοση, η οποία δεν θύμιζε σε τίποτε τις παλιές μεταδόσεις της ΕΡΤ, που έστελνε κάθε χρόνο συνεργείο στο νησί.
Είναι άγνωστο μέχρι στιγμής το πόσο ακριβώς πλήρωσε η Δημόσια Τηλεόραση για τη μετάδοση της Θείας Λειτουργίας. Από το γραφείο του αρμόδιου υφυπουργού κ. Παντελή Καψή μάς πληροφόρησαν ότι δεν γνωρίζουν το πόσο κόστισε η μετάδοση, δεδομένου ότι υπεύθυνος για τα ζητήματα αυτά είναι ο ειδικός διαχειριστής κ. Γκίκας Μάναλης και η ομάδα του. Από το περιβάλλον του κ. Μάναλη τονίζεται ότι «δεν έχει γίνει ακόμη εκκαθάριση» και ότι «όταν γίνει θα αναρτηθεί στη Διαύγεια».
Θα μπορούσε ίσως να ξεπεράσει κανείς τον νομικό σκόπελο του ζητήματος, δεδομένου ότι ούτε ο κ Μάναλης ούτε η ομάδα του έχουν το δικαίωμα να «παραγγέλνουν» πρόγραμμα, αφού ο ρόλος του κ. Μάναλη είναι η εκκαθάριση της πρώην ΕΡΤ.
Εκείνο όμως που προκύπτει από την όλη υπόθεση είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση, επιλέγοντας τον πλέον λανθασμένο τρόπο για να κλείσει την ΕΡΤ, έχει «φορτωθεί» τη δημιουργία τηλεοπτικού προγράμματος επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν φτάνει μόνο το ότι έχει στερηθεί τα έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος που πλήρωναν οι πολίτες για την ΕΡΤ, αλλά ξοδεύει και χρήματα που, όπως επανειλημμένως τονίζουν οι αρμόδιοι, δεν μας περισσεύουν, προκειμένου να ακολουθήσει τον λάθος δρόμο που διάλεξε.

Είναι πραγματικά πρωτοφανή όσα συμβαίνουν στον μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Εκκαθαριστές που υπερβαίνουν τον ρόλο τους, έσοδα που αποστερούνται από ταμεία που είναι κυριολεκτικά άδεια, υπουργείο Οικονομικών που παραγγέλνει και μεταδίδει τηλεοπτικό πρόγραμμα, ενώ ταυτόχρονα κάνει προσλήψεις για τη στελέχωση φορέα που δεν έχει ακόμη συσταθεί.

Θα έλεγε κανείς ότι όταν κάποιος παίρνει μια απόφαση, έστω και λανθασμένη, έχει τουλάχιστον σκεφτεί όλες τις παραμέτρους και όλα τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει. Είναι πλέον εμφανές ότι στην περίπτωση της ΕΡΤ η ελληνική κυβέρνηση πήρε μια απόφαση χωρίς να έχει σκεφτεί κανένα από τα προβλήματα που θα προέκυπταν από την εφαρμογή της απόφασης αυτής.
Ετσι, για το γινάτι, ρε γαμώτο.

Του Δημήτρη Γαλάνη από το vima.gr

greektv-com.blogspot 

Δεν υπάρχουν σχόλια: