19.8.13

Κόκκινος συναγερμός στις Φιλιππίνες για τις πλημμύρες...

Κλειστά σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες και το χρηματιστήριο...

Η πρωτεύουσα των Φιλιππίνων έχει σχεδόν παραλύσει σήμερα το πρωί μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν άνοδο της στάθμης των υδάτων σε πολλές συνοικίες της πόλης.

Τα ...
σχολεία, οι δημόσιες υπηρεσίες και το Χρηματιστήριο της Μανίλας είναι κλειστά. Στην πόλη των 12 εκατομμυρίων κατοίκων έχει κηρυχτεί κόκκινος συναγερμός.

«Προσπαθούμε να σώσουμε ό,τι μπορούμε. Όμως αυτό ήταν τόσο ξαφνικό», δήλωσε ένας πατέρας τεσσάρων παιδιών στο σπίτι του οποίου το νερό έφθασε το ένα μέτρο.

Οι δρόμοι είναι αποκομμένοι και οι οδηγοί που προσπάθησαν να τους διασχίσουν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητά τους.

Στις πιο φτωχές συνοικίες και στις παραγκουπόλεις, σημειώνει το ΑΜΠΕ, οι κάτοικοι αναζήτησαν καταφύγιο στις στέγες των παραπηγμάτων στα οποία το νερό μπαίνει από τα παράθυρα, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση.

Καταρρακτώδεις βροχές έπεσαν το Σαββατοκύριακο και σε αγροτικές περιοχές περίπου 100 χιλιόμετρα βορείως της Μανίλας, στο νησί Λουζόν, σύμφωνα με το Συμβούλιο διαχείρισης των καταστροφών. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δυο είναι αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, η σφοδρότητα των βροχοπτώσεων εξηγείται από το συνδυασμό του μουσώνα και της τροπικής καταιγίδας Τράμι, παρά το γεγονός ότι η τελευταία βρισκόταν 500 χιλιόμετρα από το αρχιπέλαγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: