7.8.13

Εντολή Μέρκελ για απολύσεις Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων...



Τη συρρίκνωση του δημοσίου τομέα στην Ελλάδα και συνεπώς την άμεση μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με την...
πρωθυπουργό της Σλοβενίας, Alenka Bratusek, στο Βερολίνο.

Οι πράξεις αυτές, όπως σημείωσε η ίδια και σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το δίκτυο Dow Jones Newswires, απαιτούν πράγματι «μεγάλη προσπάθεια» από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας.

«Η Ελλάδα όμως συνεχίζει να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα», παρατήρησε η Ανγκελα Μέρκελ, η οποία άδραξε την ευκαιρία, αναφερόμενη στην περίπτωση της Σλοβενίας και της οικονομίας της, για να επαναλάβει την πάγια θέση του Βερολίνου ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για νέα αναδιάρθρωση ελληνικού χρέους.

Απορρίπτοντας το ενδεχόμενο αυτό, η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε, σε ευρωπαϊκό αλλά και σε διμερές επίπεδο, τη στήριξη της κυβέρνησής της προς την Ελλάδα.

«Στηρίζουμε την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και με δικές μας, γερμανικές πρωτοβουλίες, και συνοδεύουμε τη δύσκολη διαδικασία ανοικοδόμησης της Ελλάδας», υπογράμμισε η Ανγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στις εφημερίδες «Maerkische Oderzeitung» και «Suedwest Presse», χαρακτηρίζοντας τις μεταρρυθμίσεις «δύσκολες, αλλά αναπόφευκτες».

«Εχουμε καλύψει ήδη ένα σημαντικό κομμάτι και έχουμε καταφέρει να επιστρέψει η εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στο ευρώ» τόνισε, τέλος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «οι χώρες με χαμηλή ανταγωνιστικότητα πρέπει να περάσουν ένα δύσκολο διάστημα προχωρώντας σε διαρθρωτικές προσαρμογές», γεγονός που επηρεάζει και τους Γερμανούς εξαγωγείς.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: