23.8.13

Μετά τον αγιασμό έρχονται και οι απεργίες στα σχολεία...

Πιο κοντά είναι πλέον το ενδεχόμενο τα σχολεία να ανοίξουν και να... κλείσουν αμέσως μετά τον αγιασμό. Υπουργείο Παιδείας και ΟΛΜΕ δεν τα βρήκαν μετά τη χθεσινή συνάντησή τους και οι εκπαιδευτικοί Μέσης Εκπαίδευσης είναι αποφασισμένοι να ...
προχωρήσουν σε απεργίες τον Σεπτέμβριο.
Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, επιχειρώντας να στείλει μήνυμα στην ΟΛΜΕ - που απειλεί με απεργιακές κινητοποιήσεις με το «καλημέρα» της νέας σχολικής χρονιάς - τόνισε σε δήλωσή του ότι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα είναι ανοιχτά και οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους. Εντούτοις ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης υποστήριξε μετά τη συνάντηση ότι οι εκπαιδευτικοί δεν πήραν απαντήσεις στα βασικά ζητήματα και ουσιαστικά προανήγγειλε κινητοποιήσεις.

ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. Οπως είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος, «μέριμνα όλων και ιδιαίτερα ημών πρέπει να είναι - και είναι - η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία μας, τα πανεπιστήμιά μας θα είναι ανοιχτά, οι εκπαιδευτικοί θα είναι στη θέση τους, τα βιβλία στη θέση τους και η ελληνική οικογένεια δεν θα έχει κανένα άγχος και καμία αγωνία».
Από την πλευρά του ο κ. Κοτσιφάκης, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων, απάντησε ότι υπάρχει σχετική απόφαση του συνεδρίου της ΟΛΜΕ. «Θα συνεδριάσει το ΔΣ την επόμενη εβδομάδα και θα καθορίσει την εισήγησή του προς τις γενικές συνελεύσεις. Και οι γενικές συνελεύσεις των εκπαιδευτικών θα αποφασίσουν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου για τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Θεωρώ δεδομένο ότι θα υπάρξουν κινητοποιήσεις με όλη αυτή την κατάσταση. Τις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες, τις υποχρεωτικές μεταθέσεις και τα καινούργια νομοσχέδια».
Παρά τη διάσταση απόψεων, ο κ. Αρβανιτόπουλος, σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τους καθηγητές, τους διαβεβαίωσε ότι καμία θέση εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει. «Αυτή ήταν, άλλωστε, και η απόφαση του Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης την 23η Ιουλίου», είπε. Σε ό,τι αφορά τις μετατάξεις ο υπουργός επισήμανε ότι η διαδικασία «με την οποία θα καλυφθούν κενά από πλεονάζοντες εξελίσσεται ομαλά και θα ληφθούν υπόψη και οι προτιμήσεις των εκπαιδευτικών»

Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ. Για τη διαθεσιμότητα ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε ότι ήδη έχει ληφθεί μέριμνα «ώστε αυτοί που έχουν να κάνουν με επαγγέλματα Υγείας, και αυτό είναι περίπου το 60% του αριθμού, να απορροφηθούν από οργανισμούς του υπουργείου Υγείας. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια ούτως ώστε και οι υπόλοιποι να απορροφηθούν από άλλους οργανισμούς του Δημοσίου, αλλά και υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας που σχετίζονται με την κατάρτιση». Και στα δύο θέματα η ΟΛΜΕ δεν έμεινε ικανοποιημένη από τις απαντήσεις που πήρε από το υπουργείο...
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: