26.8.13

Ερώτηση Παπαρήγα σε Βενιζέλο και Αβραμόπουλο για τη Συρία ...

Ερώτηση για τα τεκταινόμενα στη Συρία, κατέθεσε σήμερα η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και την απευθύνει στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλο.
«Το...
ΚΚΕ καταγγέλλει τη στρατιωτική προετοιμασία των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και των συμμάχων τους κατά της Συρίας, με πρόσχημα την κατηγορία περί χρήσης χημικών όπλων από τις Συριακές ένοπλες δυνάμεις» αναφέρει η κ. Παπαρήγα και διατυπώνει την εκτίμηση ότι «η βάση των επικίνδυνων εξελίξεων στην περιοχή είναι η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και η όξυνση των ανταγωνισμών για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών κι αυτή ακριβώς την αλήθεια επιχειρούν να κρύψουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, χρησιμοποιώντας κάθε είδους προσχήματα, τα οποία κατέρρευσαν στη συνέχεια, όπως έκαναν στους πολέμους κατά της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ και της Λιβύης».

Η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ τονίζει, επίσης, ότι η στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο την ήδη σύνθετη και επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή, με κίνδυνο γενικευμένου πολέμου με θύματα τους λαούς.

Κατηγορεί ταυτόχρονα τις ελληνικές κυβερνήσεις, αναφέροντας ότι έχουν μεγάλες ευθύνες γιατί διέθεσαν τη βάση της Σούδας και άλλες στρατιωτικές υποδομές και στήριξαν τους προηγούμενους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, εμπλέκοντας τη χώρα και τον λαό σε μεγάλες περιπέτειες.

«Ιδιαίτερα επικίνδυνες» χαρακτηρίζει, εξάλλου, τις «δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης, όπως εκφράστηκαν και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, γεγονός το οποίο, εκτός των άλλων, οδήγησε στα συγχαρητήρια της αμερικανικής κυβέρνησης για τη χρησιμοποίηση της βάσης της Σούδας και τη γενικότερη στήριξη τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».

Πηγή: ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: