11.8.13

Φωτιά απειλεί σπίτια στην Εύβοια...




Εκκενώθηκε οικισμός στην Άνδρο...

crimenet.gr

Μια «ανάσα» από τις αυλές των σπιτιών βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στο Παρθένι Αλιβερίου στην Εύβοια, ενώ πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και στην Άνδρο, όπου...
εκκενώθηκε οικισμός.

Στο Αλιβέρι επιχειρεί μεγάλη πυροσβεστική δύναμη, ενώ κάτοικοι βοηθούν στην κατάσβεση της φωτιάς με τους κουβάδες στα χέρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά προκλήθηκε όταν αυτοκίνητο τυλίχτηκε, για άγνωστο λόγο, στις φλόγες με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να επεκταθεί γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Παράλληλα οι κάτοικοι της περιοχής Άνω Πιτροφός στην Άνδρο έλαβαν εντολή να εκκενώσουν το χωριό, καθώς η πυρκαγιά έχει φτάσει ήδη στις αυλές των σπιτιών.

Οι θυελλώδεις άνεμοι δυσχεραινουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ καθηλώθηκαν τα 4 αεροσκάφη που έσπευσαν για να ενισχύσουν τη δύναμη της πυροσβεστικής.

Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα επέστρεψαν λίγο αργότερα στην Αθήνα , ενώ η πυροσβεστική ενισχύθηκε με περαιτέρω άτομα. Ήδη super puma μετέφερε νωρίτερα, 12 πυροσβέστες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Άνδρου, Νίκου Θεολόγου στον Real fm, "η φωτιά καεί από χθες το βράδυ, εκτιμώ ότι είναι εμπρησμός". Και τόνισε ότι "πνεόυν άνεμοι 6 μποφόρ" και ότι "κινδυνεύουν σπίτια"

Δεν υπάρχουν σχόλια: