16.8.13

O Σαμαράς στέλνει δυο υπουργούς στη Σαντορίνη...



Τρεις μερες, μετά το πρώτο μπλακ αουτ...
 Στη Σαντορίνη μεταβαίνουν εκτάκτως, με εντολή του πρωθυπουργού, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, για να συμμετάσχουν σε ...
σύσκεψη με τον Δήμαρχο και τοπικούς παράγοντες, μετά και το δεύτερο μπλακ άουτ που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο νησί.

Ο κ. Μιχελάκης και η κ. Κεφαλογιάννη αναμένεται να φτάσουν στο νησί το αργότερα σήμερα, για να ενημερωθούν για την κατάσταση και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο νησί από τις διακοπές της ηλεκτροδότησης.

«Η αποκατάσταση προχωράει πολύ καλά», δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.

Η συνολική διαθέσιμη ισχύς του σταθμού παραγωγής έχει φτάσει στα 27 MW και αναμένεται να ενισχυθεί άμεσα με άλλα 6MW.

Ο δήμαρχος του νησιού, Αναστάσιος Ζώρζος, είχε καλέσει την Πέμπτη «έναν υπουργό» να πάει στην Σαντορίνη για να ενημερωθεί συνολικά για την κατάσταση και να συντονίσει τις προσπάθειες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης.

Ο κ. Ζώρζος δήλωσε ότι σήμερα ή το αργότερο έως τη Δευτέρα θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση στο νησί.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 διευκρίνισε ότι «προφανώς» αναφέρεται στη ΔΕΗ. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να περνάμε την τουριστική περίοδο σε μια τέτοια κατάσταση», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: