21.8.13

Χάκαρε το Facebook και αποζημιώνεται από ειδικούς ασφαλείας υπολογιστών...



Ο παλαιστίνιος χάκερ Χαλίλ Σρίατεχ ήλπιζε να πάρει αμοιβή από το Facebook για το κενό ασφάλειας που ανακάλυψε στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Όμως η εταιρεία αρνήθηκε να τον πληρώσει, και έτσι ευαισθητοποιημένοι ειδικοί σε...
θέματα ασφάλειας συγκεντρώνουν το ποσό για να του το δώσουν εκείνοι.

Πριν από λίγες εβδομάδες ο Σρίατεχ, ο οποίος ζει στη Λωρίδα της Γάζας, ανακάλυψε ένα κενό ασφάλειας που θα επέτρεπε σε οποιονδήποτε να αναρτά μηνύματα στα προφίλ άλλων χρηστών.Το Facebook προσφέρει χρηματικές αποζημιώσεις, συνήθως από 500 έως 20.000 δολάρια, στους προγραμματιστές που εντοπίζουν κενά ασφάλεια στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης.

Για να δείξει μάλιστα ότι υπάρχει πρόβλημα, ο χάκερ ανάρτησε ένα βίντεο του Ενρίκε Ιγκλέσιας στο προφίλ ενός φίλου του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ιδρυτή του Facebook. Οι υπεύθυνοι του Facebook αρνήθηκαν αρχικά ότι υπήρχε κενό ασφάλειας, οπότε ο Σρίατεχ εισέβαλε στο προφίλ του ίδιου του Ζάκερμπεργκ.

«Συγγνώμη που παραβιάζω την ιδιωτική σου ζωή και ποστάρω στον τοίχο σου. Δεν έχω όμως άλλη επιλογή μετά από όλες αυτές τις αναφορές που έστειλα στην ομάδα του Facebook», έγραψε ο Σρίατεχ. Οι υπεύθυνοι αρνήθηκαν και πάλι να του δώσουν αποζημίωση επισημαίνοντας ότι είχαν παραβιαστεί οι όροι χρήσης, οι οποίοι δεν επιτρέπουν την ανάρτηση μηνυμάτων στα προφίλ άλλων χρηστών.

«Θα μπορούσα να είχα πουλήσει την πληροφορία για το κενό ασφάλειας σε χάκερ, και θα κέρδιζα περισσότερα από ό,τι θα μου έδινε το Facebook», δήλωσε διαμαρτυρόμενος ο Σρίατεχ στο CNN.

Η περίπτωσή του όμως παρακίνησε τον Μαρκ Μάιφρετ, αμερικανό ειδικό σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών, να ξεκίνησει έρανο για την αποζημίωση του Παλαιστίνιου. Ο ίδιος μάλιστα συνείσφερε 3.000 δολάρια ενώ σε λίγες μόλις ώρες είχε συγκεντρώσει το ποσό των 9.000 δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: