5.8.13

Χριστοφιλοπούλου: H μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ θα προσδιορίσει τη σχέση του με το ΠΑΣΟΚ ...



Απόσπασμα από τη χθεσινή συνέντευξη της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύης Χριστοφιλοπούλου στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία:

-Συμφωνείτε εσείς, ως κυβερνητικός εταίρος, με τη θεωρία των δύο άκρων, με την οποία η Ν.Δ. επιχειρεί να...
αντιμετωπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιώντας τη Χρυσή Αυγή;

Δεν μπορείς να ταυτίζεις κανένα κόμμα με το νέο ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Χρειάζεται μεγάλη συστράτευση του δημοκρατικού τόξου για να μην απειληθεί η δημοκρατία στη χώρα. Η ακραία πόλωση οδηγεί...



...πολλές φορές σε υπεραπλουστεύσεις και γενικούς αφορισμούς, που εμποδίζουν τη δημοκρατική λειτουργία και τη σταθερότητα της χώρας. Στον πειρασμό αυτό έχουν πέσει πολλές φορές και η Ν.Δ. αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ.

-Θα μπορούσε το ΠΑΣΟΚ, εφ' όσον το επιτρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα των επόμενων εθνικών εκλογών, να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά;

Η κυβερνητική συνεργασία προϋποθέτει την ύπαρξη κοινά αποδεκτής προγραμματικής συμφωνίας σύγκλισης. Το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια ξεπέρασε κομματικά στεγανά δεκαετιών και επιδεικνύοντας αυταπάρνηση συνεργάστηκε με τρία διαφορετικά κόμματα, σε μια κοινή εθνική προσπάθεια. Οσο ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τη αμφισημία και την αμφιταλάντευση είναι δύσκολο να υπάρξει πεδίο συνεργασίας. Ας αποσαφηνίσει πρώτα την ταυτότητά του: πρόκειται για λαϊκίζον κόμμα περονικού τύπου, με σαφείς κομμουνιστογενείς συνιστώσες, ορισμένες εκ των οποίων λειτουργούν στις παρυφές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, όπως σήμερα ακόμη εμφανίζεται; Ή θα μετεξελιχθεί σε σοβαρό συστημικό κόμμα ανανεωτικής Αριστεράς; Αυτό θα προσδιορίσει την οποιαδήποτε μελλοντική σχέση ή συνεργασία με τον πυρήνα της Κεντροαριστεράς, που ήταν και παραμένει το ΠΑΣΟΚ.

Σχόλιο : Χαίρομαι με τη στάση της κ. Χριστοφιλοπούλου η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προσπάθεια δαιμονοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ η οποία εξυπηρετεί αυστηρά και μόνο τους πολιτικούς σχεδιασμούς της Νέας Δημοκρατίας.

Μακάρι το ΠΑΣΟΚ να προλαβαίνει να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με την παραδοσιακή κοινωνική βάση του, μακριά από ακρότητες κι αφορισμούς.

parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: