26.8.13

Η αρχή ενός «πολέμου» πίσω από τη Megaλη παραίτηση...

Το παρασκήνιο και οι παρενέργειες της αποχώρησης του Γιώργου Β. Βαρδινογιάννη
Αναταράξεις σε πολύ υψηλό επίπεδο προκαλούνται στο Μεγάλο Κανάλι μετά και την παραίτηση από το ΔΣ του Mega του Γιώργου Βαρδινογιάννη. Ουσιαστικά πρόκειται για μια αναμενόμενη εξέλιξη με δεδομένο τις κακές σχέσεις και τα τελεσίγραφα των...
Σταύρου Ψυχάρη και Γιώργου Μπόμπολα προς την πλευρά Βαρδή Βαρδινογιάννη. Όπως είχε γράψει το S την προηγούμενη εβδομάδα οι δύο μεγαλομέτοχοι του καναλιού είναι ενοχλημένοι με την απόφαση του Βαρδινογιάννη να μετατρέψει το Star σε ενημερωτικό σταθμό.


Συγκεκριμένα ο Σταύρος Ψυχάρης σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του επισημαίνει ότι η εξέλιξη αυτή ήταν αιτία πολέμου. Το γεγονός ότι παραιτήθηκε ο νεότερος Βαρδινογιάννης -είναι ο άνθρωπος της οικογενείας που ασχολείται με τα media- από το ΔΣ του Μεγάλου Καναλιού σηματοδοτεί την απόφαση της οικογένειας να κάνει ένα βήμα πίσω στα διοικητικά του καναλιού της Μεσογείων ρίχνοντας το βάρος στην αναδιοργάνωση του STAR.


ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ. Ανεξάρτητα, πάντως, από τα παραπάνω καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι η παραίτηση Βαρδινογιάννη είναι μόνο η αρχή μιας σφοδρής αναμέτρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο παρασκήνιο μεταξύ των εκδοτών. Οι γνωρίζοντες τα παρασκήνια εκτιμούν ότι θα υπάρξουν και άλλες εξελίξεις που θα είναι συνδεδεμένες με την κόντρα Ψυχάρη-Μπόμπολα με το αφεντικό της Motor OIL. Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις δείχνουν να έχουν αντίκτυπο ακόμα και στην λειτουργία του καναλιού.

Για παράδειγμα νέες μισθολογικές μειώσεις, αλλά και πιθανές απολύσεις περιμένουν τους εργαζομένους στο MEGA. Όπως έγινε γνωστό, η διοίκηση αποφάσισε τον περαιτέρω περιορισμό του λειτουργικού κόστους κατά 28%. Όπως όμως δηλώνεται στο ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας για την αύξηση του κεφαλαίου στόχος είναι να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας , αλλά δεν αποκλείεται η αποχώρηση κορυφαίων ονομάτων , τόσο από το ψυχαγωγικό, όσο και το ενημερωτικό κομμάτι. Μάλιστα, όπως λέγεται, από το νέο μπαράζ μισθολογικών περικοπών δεν θα γλιτώσουν ούτε οι φίρμες του κεντρικού δελτίου.


ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ
Στο μεταξύ, το κανάλι ζήτησε και έλαβε περίοδο χάριτος από τις τράπεζες που χορήγησαν το ομολογιακό δάνειο καθώς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε δύο από τους 3 όρους που είχαν θέσει κατά τη σύναψη του. Οι τράπεζες (Alpha, Πειραιώς, Εθνική, Eurobank, Εμπορική, Τράπεζα Κύπρου, Millenium) «συναίνεσαν σε μη καταγγελία του ομολογιακού δανείου», τακτική που στην περίπτωση του MEGA, είχε ακολουθηθεί και στο πρόσφατο παρελθόν. Υπενθυμίζεται, πως ανάλογη εξέλιξη είχε σημειωθεί και με το προηγούμενο ομολογιακό δάνειο των 50 εκατ. ευρώ (2009), όταν το Mega δεν είχε μπορέσει να ανταποκριθεί στις δόσεις.

Ήταν τότε, που είχε συναφθεί το νέο, περιβόητο δάνειο των 98 εκατ. ευρώ, για το οποίο είχε ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα από τον Γρηγόρη Πεπόνη. Για την ιστορία και μόνο, σημειώνεται, πως σε περίπτωση καταγγελίας του νέου ομολογιακού δανείου, θα έπρεπε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες πλειστηριασμού, επί των ενεχύρων, στα οποία περιλαμβάνεται το σήμα του Mega, η ταινιοθήκη του, η κυπριακή του εταιρεία και οι υποχρεώσεις που έχουν εκχωρηθεί σε εταιρεία για να εισπραχθούν.

Πηγή εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: