23.8.13

Nέα αίτηση αποφυλάκισης, κατέθεσε ο Λαυρεντιάδης ...



Στο υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια του 2ου ειδικού τμήματος, ο φυλακισμένος επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ζητάει να αντικατασταθεί η προσωρινή του κράτηση με περιοριστικούς όρους.

Στο...
υπόμνημα υποστηρίζει ότι η συνέχιση της έγκλεισής του «εντός καταστήματος κράτησης (με συνθήκες διαβίωσης απαράδεκτες για άτομο με ειδικές ανάγκες και απαγορευτικής λόγω της ανοσοτροποποιητικής του θεραπείας του-πλήρη αντένδειξη να βρίσκεται πλησίον σε φυματικούς ή άλλους πάσχοντες από νοσήματα επικίνδυνα για την Δημόσια Υγεία) ή σε οποιοδήποτε νοσηλευτικό ίδρυμα (λόγω ύπαρξης ενδονοσοκομειακών ανθεκτικών μικροβίων), αποτελεί αιτία συνεχούς επιδείνωσης της σωματικής του αναπηρίας με κίνδυνο ακόμα και της ίδιας του της ζωής».

Ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας επικαλείται μάλιστα και ιατροδικαστική έκθεση κλινικής εξέτασης από τον τέως προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Ιατροδικαστού Φίλιππου Κουτσαύτη. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο υπόμνημά του ο κ. Λαυρεντιάδης, ο κ. Κουτσαύτης υποστηρίζει ότι «η παράταση της κράτησής του εντός των φυλακών, θα επιβαρύνει την ήδη ευπαθή κατάστασή της υγείας του, με τελικό αποτέλεσμα την μόνιμη καθήλωσή του επί κλίνης (λόγω πλήρους σύγκαψης των αρθρώσεων) και τελικώς τον θάνατο του από επιπλοκές της νόσου του ή από κάποια λοίμωξη, οφειλόμενη στις συνθήκες κράτησής του (φυματίωση, πνευμονία, κτλ)»

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: