23.8.13

Τεχνικό πρόβλημα παρέλυσε τις συναλλαγές του Nasdaq...

Οι συναλλαγές δεν πραγματοποιούνταν στο διάστημα από τις 16.15 μ.μ. έως τις 19:25 (ώρα GMT), παραλύοντας το σύνθετο δείκτη Nasdaq, που κυριαρχείται από την τεχνολογία, καθώς και μετοχές - ναυαρχίδες στην αγορά της Νέας Υόρκης όπως η Apple ή η Microsoft.
Ο ...
δείκτης φαίνεται πάντως ότι «πήρε ελαφρά» το πρωτοφανές περιστατικό της τρίωρης διακοπής, κλείνοντας με άνοδο 1,08% στις 3.638,71 μονάδες. Αντίθετα, η μετοχή Nasdaq έχασε 3,42% υποχωρώντας στα 30,46 δολάρια.
«Αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπω μια πλατφόρμα συναλλαγών να καταρρέει για τόσο πολύ ώρα, λόγω ενός τεχνικού προβλήματος στη μέση της συνεδρίασης» ανέφερε ο Αρτ Χόγκαν, επικεφαλής επενδύσεων στην Lazard Capital Markets. «Το περιστατικό δεν προκάλεσε πανικό στην αγορά», συνέχισε ο Χόγκαν «Είναι απλά απογοητευτικό. Δεν χάνετε χρήματα, αλλά χάνετε χρόνο».
Τα ακριβή αίτια της διακοπής είναι υπό διερεύνηση αλλά φαίνεται ότι το πρόβλημα σχετίζεται με το σύστημα επικοινωνιών για τις παραγγελίες από άλλες πλατφόρμες διαπραγμάτευσης, σε μετοχές που είναι εισηγμένες στο Nasdaq.
Πηγές: ΑΜΠΕ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: