17.8.13

Μέρκελ: «Nein» σε ενδεχόμενο κουρέματος (προς το παρόν)...

Δεν βλέπει ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού δημόσιου χρέους, προς το παρόν, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ.

Ωστόσο, η ...
κ. Μέρκελ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τυχόν κουρέματος στο μέλλον, σημειώνοντας πως, βάσει συμφωνιών, η θέση της Αθήνας θα αξιολογηθεί στα τέλη του 2014 ή τις αρχές του 2015.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα η Άνγκελα Μέρκελ σημειώνει: "ότι είμαι έκπληκτη ξανά και ξανά, καθώς μιλάμε με απροσεξία για το θέμα. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει αβεβαιότητα σε άλλα μέρη της Ευρώπης. Έχει συμφωνηθεί, να αξιολογηθεί η θέση της Αθήνας στο τέλος του 2014 ή στις αρχές του 2015 εκ νέου. Αυτό το πρόγραμμα θα πρέπει να ακολουθήσει, παρά να προβαίνουμε σε εικασίες καθημερινά. Εγώ τουλάχιστον δεν πρόκειται να συνεισφέρω σε αυτό".

Επιπλέον, η κ. Μέρκελ δεν αποκλείει τη διαμόρφωση ενός μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία μετά τις επερχόμενες εκλογές. Επισημαίνει ότι κανείς δεν επιθυμεί ένα μεγάλο συνασπισμό, αλλά θα ήταν "εντελώς απίθανο" να το αποκλείσει...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: