11.8.13

Οι διάλογοι στο oβάλ γραφείο...



Πίσω από τις κλειστές πόρτες του Λευκού Οίκου, Αντώνης Σαμαράς και Μπαράκ Ομπάμα ειχαν συνταντηση για περίπου 55 λεπτά.
Σύμφωνα με...
την εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», οι διαλογοι των δύο ανδρών, είναι οι εξης:

Ομπάμα: «Θαυμάζω το κουράγιο σας, θαυμάζω το κουράγιο του ελληνικού λαού. Θέλουμε να πετύχει η Ελλάδα, θέλουμε να πετύχετε. Γνωρίζω τι έχει περάσει η κυβέρνηση συνεργασίας, γνωρίζω και τη δική σας αποφασιστικότητα... Πρέπει να δείξετε επιμονή στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων και τη δημοσιονομική προσαρμογή, η Ελλάδα έχει εισέλθει σε μια νέα σφαίρα»

Σαμαράς: «Είμαστε αποφασισμένοι, δεν διαβλέπω κινδύνους αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης. Θα επιδιώξουμε πάση θυσία, την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, μια υπερπροσπάθεια, ύστερα από 6 χρόνια ύφεσης και με την παγκόσμια ζήτηση σε κάμψη. Ενας νέος κύκλος σεναρίων για την ελληνική οικονομία μόνον κακό θα προκαλέσει »

Ομπάμα: «Αμεσα να επικεντρωθούμε σε τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας μας στο ζήτημα του ελέγχου των συνόρων, πιθανώς με μια υψηλού επιπέδου συνάντηση των δύο πλευρών το φθινόπωρο, όπως και στην επανεκκίνηση του διαλόγου, με τη συμμετοχή και ισχυρών παραγόντων του ιδιωτικού τομέα, για την άρση των αντικινήτρων στο εμπόριο και την αύξηση των επενδύσεων»

Δεν υπάρχουν σχόλια: