20.8.13

Κεγκέρογλου: "Λουκέτο" σε επιχειρήσεις που απασχολoύν παράνομους μετανάστες...

«Λουκέτο» θα επιβάλουν τα αρμόδια κλιμάκια σε όποια επιχείρηση απασχολεί παράνομους μετανάστες όπως επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.
Ήδη, τόνισε, 52 επιχειρήσεις έχουν κλείσει για συγκεκριμένες μέρες επειδή ...
απασχολούσαν μετανάστες χωρίς νόμιμα έγγραφα. Ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε ότι υπάρχει 27% ανεργία στη χώρα μας και οι επιχειρηματίες δεν πρέπει να καταφεύγουν σε λύσεις που θα τους επισύρουν την ποινή του κλεισίματος.

Σημείωσε δε, ότι η αδήλωτη εργασία στο α’ εξάμηνο του 2013 προσέγγισε το 40% επί των ελεγχόμενων επιχειρήσεων συγκριτικά με 25% πριν δυο μόλις χρόνια. 

«Ξεπερνά τα 10.000 ευρώ το πρόστιμο για κάθε ανασφάλιστο. Το σύστημα προβλέπει άμεση επιβολή προστίμου και δεν αναστέλλεται η υποχρέωση καταβολής του, παρά την προσφυγή του επιχειρηματία. Αν καταβληθεί εντός 10 ημερών έχουμε μείωση του προστίμου της τάξης του 30%» διευκρίνισε.

Ο υφυπουργός Εργασίας δήλωσε ότι το ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας) θα στελεχωθεί σε μεγαλύτερο βαθμό για να αυξηθεί η κινητικότητα, κάνοντας λόγο για 830 νέα άτομα που θα περάσουν από εκπαίδευση. «Υπάρχει συντονισμός συναρμόδιων υπηρεσιών, συνολικά 600 στελέχη κάνουν έλεγχους σε όλη τη χώρα, πέραν των τοπικών υπηρεσιών. Συνεχίζουμε και εντατικοποιούμε τους ελέγχους» σημείωσε.
Η διάταξη με τις νέες ποινές ΕΔΩ 
skai.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: