22.8.13

O αθλητικός Τύπος που ματώνει…

Στην Οικονομία της χώρας η ατμόσφαιρα μυρίζει αιθάλη και στον Τύπο ο καπνός της πυρκαγιάς όλο και φουντώνει. Ο στόλος των μίντια φλέγεται από καιρό και ο στολίσκος του αθλητικού Τύπου μοιάζει με...
βομβαρδισμένη νηοπομπή που έχει χάσει το στίγμα της. Οι κυκλοφορίες πορεύονται στην οδό Δυστυχίας ακολουθώντας το «κάθε πέρσι και καλύτερα». Μισθοί καταρρέουν, μισθοί καθυστερούν, μισθοί τρώγονται, ταμεία κλυδωνίζονται και η αγορά μοιράζει λουκέτα σε ένα αδιάκοπο «αμέσως έφτασα» ντιλίβερι. Η Κρίση μπήγει τα δόντια της σε εφημερίδες, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, σάιτ, ακόμα και σε ολόκληρα συγκροτήματα. Τα μασάει μια, δυο και τρεις φορές πριν καταπιεί κάποια από αυτά πολτοποιημένα.

Σε αυτό το ελώδες σταυροδρόμι, όπου βουλιάζουν καριέρες και ζωές, η Live Sport φέρνει μια νότα αισιοδοξίας. Για να μην υπερβάλουμε: απλή νότα, όχι καμιά συμφωνική ορχήστρα. Είναι μια εφημερίδα που λες και γεννήθηκε μέσα από τη σιωπή, αλλά έγινε γρήγορα βασική καθημερινή φωνή στον αθλητικό Τύπο που ματώνει. Βγήκε στη ζωή χάρη στην τόλμη (μπορεί και αποκοτιά!) εκείνων που αποφάσισαν να την κάνουν αισιόδοξο στρατοκόπο σε μια πορεία ρημαγμένων εφημερίδων-οδοιπόρων.

Και φαίνεται να πετυχαίνει χάρη σε εργάτες του αθλητικού Τύπου – ηγήτορες και συνεργάτες, αναγνωρίσιμους και μη – που δούλεψαν με σκυμμένο το κεφάλι και έφεραν αποτέλεσμα. Η Live Sport ανεβαίνει σταθερά, προσεκτικά. Σαν τον ορειβάτη που σταθεροποιεί τα τρία κρατήματά του πριν επιχειρήσει το τέταρτο βήμα. Και ανεβαίνει σε κυκλοφορία, απήχηση και κύρος σε μια εποχή που κινδυνεύει να κλατάρει η υπερμεγέθης φούσκα του αθλητικού Τύπου.

Σε τούτο το τοπίο της δημοσιογραφικής αιθαλομίχλης, όπου πλέον όλο και λιγότερο διακρίνονται δημοσιογραφικοί γίγαντες άλλων εποχών, οι δημοσιογράφοι (οι αθλητικοί συντάκτες όσον μας αφορά) μετρούν τις απώλειες, αξιολογούν το αριθμητικό μέγεθός τους και συμπεραίνουν: υπήρξαμε ίσως υπερβολικά πολλοί. Και, δυστυχώς, σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβολικά «λίγοι» και εξοργιστικά εξαρτημένοι. Η πληρωμή ήρθε με φυσική νομοτέλεια.

Διον. Βραϊμάκης
(Το άρθρο δημοσιεύτηκε στη Live Sport)

harddog-sport.blogspot.gr

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: