8.8.13

«Αρχιερέας» του ντόπινγκ o Σόιμπλε...



Προεκλογική θύελλα στο πιο ευαίσθητο timing προκαλούν στη γερμανική πολιτική σκηνή οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για εκτεταμένο πρόγραμμα κρατικού ντόπινγκ στη Δυτική Γερμανία, στο διάστημα 1970-1990.

Το...
σχετικό δημοσίευμα της «Suddeutsche Zeitung» και η μεταγενέστερη δημοσιοποίηση του πορίσματος 800 σελίδων από την πολυετή έρευνα του πανεπιστημίου Χούμπολτ του Βερολίνου, έχουν ταρακουνήσει για τα καλά τα κόμματα, με την αντιπολίτευση να απαιτεί ακόμα και σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Με αφορμή αυτή την έρευνα, το Ποντίκι έψαξε το θέμα για ακόμα μεγαλύτερες πολιτικές προεκτάσεις. Και έβγαλε λαβράκι, σύμφωνα με το δημοσίευμα: Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Βόλφγκανγκ Σόιμπλε -πριν γίνει αυτός που είναι σήμερα- είχε ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της χρήσης ουσιών ντόπινγκ από Δυτικογερμανούς αθλητές.

Η τοποθέτηση αυτή του σημερινού πανίσχυρου υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, αφού είναι πολλαπλώς καταγεγραμμένη σε βιβλία (κι όχι μόνο), μιας κι έγινε μέσα στη γερμανική Βουλή με κάθε επισημότητα.

Ο ολυμπιονίκης Τόμας Κέλερ -πρώην αντιπρόεδρος στην Αθλητική Συνομοσπονδία της Ανατολικής Γερμανίας- στο βιβλίο του «Οι δυο όψεις του μεταλλίου» κι αναφερόμενος στη Δυτική Γερμανία, επικαλείται εκτός των άλλων και μία τοποθέτηση που έγινε στη διαρκή επιτροπή αθλητικών υποθέσεων της γερμανικής Βουλής στις 28.09.1977 από τον τότε 35χρονο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συζήτηση για το ντόπινγκ: «Εμείς θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα μέσα (ή ουσίες) μόνο πολύ περιορισμένα κι επίσης μόνο υπό τον απόλυτο υπεύθυνο έλεγχο των αθλητικών ιατρών, διότι προφανώς υπάρχουν αθλήματα στα οποία, χωρίς τη χρήση αυτών των μέσων στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, δεν μπορείς πλέον να ανταπεξέλθεις».

Ουσιαστικά, δηλαδή, ο Σόιμπλε υιοθετεί τη χρήση τέτοιων μεθόδων, έστω και με επιστημονική επίφαση, έτσι ώστε η Δυτική Γερμανία να μπορέσει να ανταγωνιστεί την Ανατολική, που χρησιμοποιούσε τις ίδιες βλαβερές πρακτικές για την υγεία.



"Το Ποντίκι"

Δεν υπάρχουν σχόλια: