29.8.13

Δεύτερη επιστολή Μελισσανίδη (μέσω Φαήλου) και η απάντηση του parapolitika.gr ...



parapolitika.gr
Απάντηση στα δημοσιεύματα της εφημερίδας και του site των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ απέστειλε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης με επιστολή του πληρεξουσίου δικηγόρου του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη. Για πρώτη φορά, μάλιστα, ο...
κ. Μελισσανίδης, συνομολογεί την αλήθεια του περιεχομένου των άρθρων μας αναφορικά με τους φορολογικούς ελέγχους στις επιχειρήσεις «ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.» και «AEGEAN OIL» οικονομικών συμφερόντων του.

Και αυτό διότι όπως αυτοβούλως επισημαίνει ο κ. Κρανιδιώτης, πράγματι εξεδόθησαν καταλογιστικές πράξεις εις βάρος των εταιρειών του Δημήτρη Μελισσανίδη και πράγματι οι εταιρείες του επιχειρηματία ελέγχονται από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές. Αυτή είναι εξάλλου και η ουσία των δημοσιευμάτων, ανεξαρτήτως των προσφυγών που έχουν ασκηθεί και για τις οποίες ο κ. Κρανιδιώτης εκτιμά – προκαταλαμβάνοντας προφανώς την απόφαση των δικαστηρίων – ότι θα ευδοκιμήσουν. Ξεχνά, ίσως ο κ. Κρανιδιώτης ότι εμείς δεν είμαστε Δικαστήριο, για να εκδίδουμε τελεσίδικες αποφάσεις, αλλά μέσο ενημέρωσης που αναζητά την αλήθεια για ένα πρόσωπο που θα διαχειριστεί δημόσιο χρήμα, μετά την εμπλοκή του στον ΟΠΑΠ. Εκτιμούμε ότι ο έμπειρος νομικός και πρώην σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Κρανιδιώτης, δεν θα επιμείνει στο λάθος να προκαταλάβει και τα δημοσιεύματά μας…

Ταυτόχρονα στην επιστολή του ο κ. Κρανιδιώτης αποδέχεται ότι ο κ. Μελισσανίδης ρύθμισε την υπαρκτή φορολογική του υποχρέωση, η οποία όμως – όπως ο ίδιος παραδέχεται – είχε ως αποτέλεσμα και την λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτελέσεως, εις βάρος της εταιρείας Μελισσανίδη, επιβεβαιώνοντας το σύνολο των σχετικών δημοσιευμάτων μας αλλά και την αλήθεια των εγγράφων που αποκαλύψαμε.

Είναι λοιπόν προφανές ότι είναι αβάσιμοι οι ισχυρισμοί του κ. Κρανιδιώτη περί προσβλητικών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων της εφημερίδας «Παραπολιτικά» και της ιστοσελίδας parapolitika.gr. Συνεπώς, αντιλαμβανόμαστε μόνο ως δείγμα πανικού τα σχόλιά περί «κουτσομπολιών» και «πεζοδρομίου», δεδομένου πως η στάση της εφημερίδας «Παραπολιτικά» και της ιστοσελίδας parapolitika.gr υπήρξε καθ’ολα σύμφωνη με τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ακράδαντη απόδειξη του οποίου συνιστά και το γεγονός ότι άμεσα αναδημοσιεύσαμε και τις δύο επιστολές , ώστε ακριβώς να ακουστεί και η εκδοχή της πλευράς Μελισσανίδη, παρά τα όσα αβάσιμα για τα οποία μας εγκαλεί.

Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να επισημάνουμε το προφανές, ότι δηλαδή σε καμία περίπτωση δεν υποκινούμαστε από συναισθήματα «εμπάθειας» εις βάρος του επιχειρηματία , παρά μόνο επιδιώκουμε την δημοσιογραφική αποκάλυψη της αλήθειας, ανταποκρινόμενοι στο δημοσιογραφικό μας καθήκον. Εδώ, λοιπόν, γεννούνται μια σειρά ερωτημάτων για τα οποία ο κ. Κρανιδιώτης και ο κ. Μελισσανίδης ουδέποτε απάντησαν:

Υφίσταται ή όχι εύλογο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον αλλά και το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού να ενημερωθεί για τις υπαρκτές φορολογικές εκκρεμότητες εκατομμυρίων ευρώ των επιχειρήσεων ενός προσώπου που θα εμπλακεί στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος μέσω της εξαγοράς του ΟΠΑΠ;
Είναι νόμιμο και ηθικό ένας επιχειρηματίας σε βάρος του οποίου εκκρεμούν φορολογικές και διοικητικές παραβάσεις καθώς και κατηγορίες περί λαθρεμπορίας κατ’ επανάληψη και σωρεία άλλων, να πρωταγωνιστεί στην εξαγορά κρατικών εταιρειών που διαχειρίζονται δισεκατομμύρια ευρώ από το δημόσιο κορβανά;
Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση, αλλά και οι αρμόδιοι υπουργοί οι οποίοι φωτογραφίζονται περιχαρείς με ένας επιχειρηματία ο οποίος έχει φορολογικές εκκρεμότητες με το Δημόσιο και κατηγορείται για υποθέσεις λαθρεμπορίας;
Το γεγονός ότι η εταιρεία πληρώνει τις παραβάσεις και τα πρόστιμα που έχουν καταλογιστεί, αίρουν άραγε τις κατηγορίες περί φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίας;

Η εφημερίδα και το site των Παραπολιτικών έχει μόνο μια υποχρέωση. Απέναντι στην αλήθεια και την ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού. Και σε αυτή μας την υποχρέωση θα συνεχίσουμε να είμαστε συνεπείς. Για άλλη μια φορά, τέλος, επισημαίνουμε προς τον κύριο Μελισσανίδη και τον συνήγορό του, ότι αυτή η επιχείρηση του Τύπου, ούτε ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ, ούτε ΕΚΦΟΒΙΖΕΤΑΙ και κυρίως δεν λειτουργεί με τελεσίγραφα. Από την στιγμή που ο κ. Μελισσανίδης, επέλεξε να πρωταγωνιστήσει στον δημόσιο βίο, θα πρέπει να είναι έτοιμος να δέχεται και την κριτική. Εδώ θα είμαστε για να τα λέμε, με τον κάθε Μελισσανίδη...

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής Κρανιδιώτη:

Δικηγορικό Γραφείο Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη,
Σκούφου 12, 10557, Πλάκα – Αθήνα,
Τηλ./τηλεομ. 2103252016,
Email: failoskran@ath.forthnet.gr


Προς κ. Γιάννη Κουρτάκη, εκδότη – διευθυντή της εβδομαδιαίας εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και υπεύθυνο της ιστοσελίδας parapolitika.gr.

Κύριε Κουρτάκη,

Όπως διαπιστώσαμε, παρά την ρητή διαμαρτυρία μας της 22/8/2013, συνεχίζετε την προσβλητική και στοχευμένη εκστρατεία σας κατά των εντολέων μου, του κ. Δημήτρη Μελισσανίδη και της εταιρείας Aegean Oil.
Στην ιστοσελίδα σας μάλιστα στις 23/8/2013 δημοσιεύσατε επιστολή την οποία φέρεται να υπογράφει κάποιος «Νικόλαος Βαμβακίδης, Καθηγητής Λυκείου, Πέραμα Θεσσαλονίκης», υποτίθεται ποντιακής καταγωγής, με περιεχόμενο ασυνάρτητο αλλά και εξόχως προσβλητικό για τον κ. Δ. Μελισσανίδη αλλά και την εταιρεία, με κύριο στόχο αυτή τη φορά την προσφορά και αφοσίωση του στον Ποντιακό Ελληνισμό.
Αυτή η προσφορά των πελατών μου είναι υπαρκτή, συνεχής και γνωστή στους απλούς ανθρώπους αλλά και τις συλλογικότητες των Ποντίων αδελφών μας. Αντιθέτως, από την δική μας έρευνα τουλάχιστον, προκύπτει ότι δεν υπάρχει κανένας «Νικόλαος Βαμβακίδης» καθηγητής Λυκείου στην Θεσσαλονίκη, όπως επίσης δεν υπάρχει περιοχή Πέραμα στην Θεσσαλονίκη. Τα συμπεράσματα τα αφήνουμε στους αναγνώστες σας.

Έχετε δε φτιάξει στην ιστοσελίδα σας και ειδική στήλη (!) με φωτογραφία του κ. Δ. Μελισσανίδη και προσβλητικό τίτλο, ανακυκλώνοντας κάθε μέρα τις ίδιες ανυπόστατες καταγγελίες. Μένος απρόκλητο, που καθίσταται προδήλως αξιοπερίεργο για τα κίνητρα του και το χρώμα του….

Επί της ουσίας των φερομένων ως καταγγελιών, που είτε αναδημοσιεύετε σχολιάζοντας με την σειρά σας προσβλητικά, είτε δημοσιεύετε το πρώτον, είναι εντυπωσιακό το ότι, πριν προχωρήσετε στην οργανωμένη και συνεχή επίθεση σας, ουδέποτε απευθυνθήκατε στην πλευρά μας για να σεβαστείτε το στοιχειώδες που απαιτούν οι συναλλακτικές υποχρεώσεις του Τύπου και το καθήκον αληθείας: την υποχρέωση διασταύρωσης της φερομένης ως είδησης.
Διότι αν απλώς μας ρωτούσατε, θα μαθαίνατε τα εξής:

Η προσωπική υπόθεση του πελάτη μου για φερόμενη οφειλή αφορά ζήτημα προ εικοσαετίας από την συμμετοχή του και μόνο στην ήδη από ετών λυθείσα εταιρεία «ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΙΓΑΙΑ Α.Ε.», που ουδεμία σχέση έχει με την AEGEAN OIL.

Επί των σχετικών καταλογιστικών πράξεων ασκήθηκαν προσφυγές. Οι δυο έχουν ήδη εκδικαστεί κι έγιναν καθ’ ολοκληρίαν δεκτές και ακυρώθηκαν τα αντίστοιχα πρόστιμα, ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση των υπολοίπων. Είναι βέβαιη η καθ’ ολοκληρίαν ευδοκίμηση και των λοιπών προσφυγών και εξάλειψη και των λοιπών ανυπόστατων οφειλών, διότι απλούστατα αφορούν ακριβώς τα ίδια ζητήματα, με την ίδια αιτιολογία, για τις ίδιες χρήσεις.

Σε ότι αφορά την εταιρεία AEGEAN OIL, όπως καθημερινά συμβαίνει με χιλιάδες φορολογούμενους, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, η εταιρεία δεν απεδέχθη συγκεκριμένους καταλογισμούς και άσκησε προσφυγές κατά αυτών, των οποίων εκκρεμεί η εκδίκαση. Η εταιρεία παράλληλα άρχισε τις καταβολές των προβεβαιούμενων ποσών ενώ με αίτηση της ρυθμίστηκε η καταβολή του υπολοίπου σε δόσεις.
Η εταιρεία καταβάλλει νομίμως και εμπροθέσμως τις δόσεις, σε ορισμένες δε περιπτώσεις κατέβαλε δύο δόσεις μαζί, ήτοι κατέβαλε μαζί την τρέχουσα και την δόση του επόμενου μήνα, ενώ φυσικά εκκρεμεί η εκδίκαση των προσφυγών, στις οποίες με βεβαιότητα η εταιρεία θα δικαιωθεί, λόγω της καταφανούς ουσιαστικής βασιμότητας τους.
Επίσης σε ότι αφορά τα σε βάρος των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας ληφθέντα αναγκαστικά μέτρα και προς άρση αυτών και για την απόλυτη διασφάλιση των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της απαίτησης του, η εταιρεία προσεκόμισε εγγυητική επιστολή Τραπέζης, για το σύνολο του υπολειπόμενου ποσού, η οποία θα καταπέσει σε υπέρ του Δημοσίου σε περίπτωση μη καταβολής έστω και μιας δόσης.

Συνεπώς, ορισμένα από τα φερόμενα ως χρέη που αναφέρετε είναι ανύπαρκτα, ήδη διαγραφέντα κατόπιν δικαστικών αποφάσεων, άλλων εκκρεμεί η εκδίκαση, όλα δε είναι πλήρως ρυθμισμένα κι ενήμερα και με απόλυτη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου.

Επίσης είναι βαρύτατα προσβλητικό να επαναφέρετε συνεχώς στο προσκήνιο, επιτρέποντας δε και σχολιασμό με υβριστικούς χαρακτηρισμούς, υποθέσεις για τις οποίες ο πελάτης μου, κ. Δ. Μελισσανίδης, έχει αθωωθεί αμετάκλητα εδώ και πολλά χρόνια. Το πεζοδρόμιο, ο Τύπος και το διαδίκτυο δεν αποτελούν νέα βαθμίδα απονομής «δικαιοσύνης», μάλιστα πάνω κι απ’ τα δικαστήρια ουσίας και τον Άρειο Πάγο.

Και τα παραπάνω, κ. Κουρτάκη, δεν αποδεικνύονται με «πληροφορίες», κουτσομπολιά, άρθρα περιθωριακών εντύπων, μισές αλήθειες κι ολόκληρα ψέματα αλλά με δημόσια έγγραφα, αποφάσεις φορολογικών δικαστηρίων, ρυθμίσεις κι αποδείξεις καταβολών, εγγυητική επιστολή υπέρ του δημοσίου, αμετάκλητες αθωωτικές αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων.

Διαμαρτυρόμενοι και πάλι για τα προσβλητικά δημοσιεύματα που συνεχίζετε καθημερινά και με εμπάθεια να διαδίδετε μέσα από την εφημερίδα σας και την ιστοσελίδα σας, σας καλούμε, για τελευταία φορά, να απέχετε από τούδε και στο εξής από οποιαδήποτε προσβλητική αναφορά στο πρόσωπο μας, αφού πλέον δεν μπορείτε να ισχυριστείτε ότι δεν γνωρίζετε την αλήθεια, καθώς και να δημοσιεύσετε την παρούσα στην εφημερίδα και την ιστοσελίδα σας.
Με την ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος των εντολέων μου.

Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: