13.8.13

To AL JAZEERA εκπέμπει στις ΗΠΑ...


Στις 20 Αυγούστου ξεκινά τις εκπομπές του το Al Jazeera America με επικεφαλής τον Ehab Al Shihabi, ο οποίος επέβλεψε την εξάπλωση του αραβόφωνου δικτύου σε όλο τον κόσμο και έπαιξε ρόλο στην...
έναρξη του ο οποίος επέβλεψε τα γραφεία του δικτύου σε όλο τον κόσμο και έχει του Al-Jazeera’s Balkans αλλά και των Τουρκικών καναλιών . Το Al-Jazeera έχει ήδη ανακοινώσει τα σχέδια του να λειτουργήσει ανταποκριτικά γραφεία σε δεκάδες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένων του Ντιτρόιτ και του Σικάγο. Στην έδρα του νέου καναλιού στη Νέα Υόρκη τα στελέχη του προερχόμενα από τα μεγαλύτερα δίκτυα της Δύσης όπως το ABC και το CNN, έβαλαν στοίχημα πως θα αποδείξουν ότι η ποιοτική και ερευνητική δημοσιογραφία μπορεί να παραμείνει ζωντανή και στις ΗΠΑ!
Η αιχμή είναι σαφής. Το αραβόφωνο δίκτυο που ήδη καταγγέλλεται στη Μέση Ανατολή για «χειραγώγηση» επεκτείνει την εμβέλεια του στο Δυτικό κόσμο, αναζητώντας μερίδιο στη μάχη των διεθνών ενημερωτικών δικτύων. Από τις επίσης ενδιαφέρουσες διεθνείς εξελίξεις σε αυτή τη μάχη, ξεχωρίζει η λειτουργία του πρώτου ισραηλίτικου καναλιού σε ευρωπαϊκό έδαφος. Το διεθνές δίκτυο με έδρα το Λουξεμβούργο εκπέμπει ταυτόχρονα στα αραβικά, γαλλικά και αγγλικά με στόχο να αντιστρέψει τα «αρνητικά στερεότυπα» για το εβραϊκό κράτος.

greektv-com.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: