2.8.13

Οργισμένο video του Μπερλουσκόνι ...


...για την καταδίκη του από τον Αρειο Πάγο...
«Δεν είχα ποτέ μου τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό, ούτε εγώ ούτε τα μέλη της οικογένειάς μου. Δεν ευθύνομαι για...
φορολογική απάτη», τόνισε ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του διάρκειας εννέα λεπτών, μετά την επικύρωση της καταδίκης του από τον Αρειο Πάγο.

Ο 76χρονος ηγέτης του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) υπογράμμισε ότι «μια μερίδα της δικαιοσύνης έχει μετατραπεί σε άβουλο όργανο» ενώ πρόσθεσε ότι «πριν από 20 χρόνια εισήλθα στον στίβο της πολιτικής για να παρεμποδίσω την άνοδο των κομμουνιστών στην εξουσία και από τότε ξεκίνησε ο αδιάκοπος πόλεμος των δικαστικών με συνολικά, πενήντα δίκες».

«Είναι αυτή η Ιταλία που θέλουμε;» αναρωτήθηκε για να απαντήσει στη συνέχεια: «Σίγουρα, όχι».

Ο Μπερλουσκόνι αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στον «πραγματικό δικαστικό διωγμό» που υφίσταται ενώ δήλωσε «περήφανος για τις επιχειρήσεις που δημιούργησε», οι οποίες «δεν απέλυσαν ποτέ ούτε έναν εργαζόμενο».

«Σε αντάλλαγμα σήμερα με κατηγορούν και με καταδικάζουν, με μια εντελώς αβάσιμη απόφαση που μου στερεί την προσωπική ελευθερία και τα πολιτικά μου δικαιώματα», υπογράμμισε στο μήνυμά του ο μεγιστάνας του Τύπου.

Ο ίδιος τέλος δεσμεύθηκε να επανιδρύσει άμεσα το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια, όπως ονομαζόταν η πρώτη του πολιτική δύναμη το 1994, μαζί με τους πιο άξιους νέους και επιχειρηματίες της Ιταλίας, ώστε «να αναμορφωθεί η χώρα , αρχίζοντας από την σημαντικότερη μεταρρύθμιση: αυτή της Δικαιοσύνης».

TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: