18.8.13

Yπο μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Ανδρο...

Σε ύφεση οι φωτιές σε Θάσο και Κεφαλονιά ...
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Άνδρο που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στην περιοχή Ανω Γαύριο. Σύμφωνα με...
το plektani.gr θα συνεχίσουν να επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και οι Εθελοντές Δασοπυροσβέστες με στόχο να τεθεί η πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο.

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι και οι φλόγες... έγλυψαν τις αυλές των σπιτιών. Στην μάχη της κατάσβεσης της πυρκαγιάς βοήθησαν και οι κάτοικοι της περιοχής. Η πυρκαγιά έκαψε κυρίως χορτολιβαδική έκταση.

Την ίδια ωρα, σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στην Καλλιράχη της Θάσου, που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής. Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στην περιοχή Κουρουπάτα Κεφαλονιάς, που ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες σε δασική έκταση και έλαβε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στα δύο σημεία επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα σταμάτησαν τη ρίψη νερού με τη δύση του ηλίου.

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις μια το μεσημέρι στη θέση «Κουρουπάτα» Παλικής. Σύμφωνα με το inkefalonia.gr λόγο των δυνατών ανέμων που έπνεαν πήρε γρήγορα διαστάσεις και απείλησε κατοικίες, αγροικίες αλλά και και την Ιερά Μονή Κορωνάτου. Το μοναστήρι σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από επίγειες και εναέριες δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο. Κληρικοί και πολίτες ριχτήκαν στη μάχη με τις φλόγες για να σώσουν το μοναστήρι από τις πύρινες γλώσσες που το είχαν ζώσει, αλλά και τις καλογριές που ήταν μέσα. Οι μοναχές είναι καλά στην υγεία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: