7.9.13

Συνάντηση Τσίπρα, με εργαζόμενους στην ΕΛΒΟ...



Με εργαζόμενους στην ΕΛΒΟ, συναντήθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στα γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

Στη ...
συνάντηση, που παρευρέθηκαν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράστηκε η συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στους εργαζόμενους και η αντίθεσή του στο επιχειρούμενο κλείσιμο της εταιρίας.



Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον Αλέξη Τσίπρα και κατήγγειλαν πως το κλείσιμό της ΕΛΒΟ αποτελεί έγκλημα με σκοπό να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της τρόικας και να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα. Στάθηκαν ιδιαίτερα στην αναγκαιότητα της εταιρίας για την άμυνα της χώρας και τόνισαν πως το ζήτημα είναι πολιτικό. Δεν κλείνεις μια αμυντική βιομηχανία βασισμένος σε αριθμούς, κανένα κέρδος δεν είναι πιο σημαντικό από την άμυνα της χώρας, τόνισαν οι εργαζόμενοι.



Όμως η ΕΛΒΟ δεν παράγει μόνον οχήματα και υλικά για το στρατό αλλά και για άλλες χρήσεις. Όπως πυροσβεστικά οχήματα, λεωφορεία, ασθενοφόρα, απορριμματοφόρα, κάδους απορριμάτων κλπ.



Από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η δημιουργία μιας ενιαίας εθνικής αμυντικής βιομηχανίας υπό δημόσιο έλεγχο. Ανέφερε ακόμη πως είναι αναγκαία η παραγωγική αναδιάρθρωση ώστε ο βιομηχανία να είναι βιώσιμη και κερδοφόρα. Κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με κεντρικό σχεδιασμό και διακρατικές συμφωνίες.



Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα συντονισμού του αγώνα των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ, με τους αγώνες των υπόλοιπων εργαζομένων. Σκοπός είναι η σύνδεση των αγώνων για ένα παλλαϊκό κίνημα με στόχο να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Γιατί, τόνισε χαρακτηριστικά, ο Αλέξης Τσίπρας, δεν έχουμε ανάγκη από επί μέρους νίκες, ούτε από περήφανες ήττες, αλλά από την ανατροπή της κυβέρνησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: