20.9.13

Διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη για τη δολοφονία Φύσσα...

Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Στο Παρίσι, η αντιφασιστική πορεία θύμισε...
εικόνες μετά τη δολοφονία του νεαρού Κλεμάν Μερίκ, από σκίνχεντ, στις αρχές Ιουνίου. Συνελήφθησαν 38 άτομα που συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

Ο θάνατος ενός αντιφασίστα

Ραντεβού το απόγευμα της Πέμπτης σε Παρίσι, Άμστερνταμ, Βαρκελώνη και Βερολίνο έδωσαν χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι φώναξαν συνθήματα όπως «φτάνει πια» και «δεν θα περάσουν» δείχνοντας την αλληλεγγύη τους και την αποφασιστικότητα να καταπολεμήσουν κάθε μορφής φασισμού.

Στο Παρίσι, διαδηλωτές, μέλη της γαλλικής άκρας αριστεράς, συνελήφθησαν καθώς μετά την κινητοποίηση κατευθύνονταν σε μπαρ όπου «συχνάζουν άνθρωποι που πρόσκεινται στη λεγόμενη Γαλλική Άνοιξη», ένα κίνημα αποτελούμενο από ανθρώπους που αντιτίθενται στους γάμους των ομοφυλοφίλων, δήλωσε αστυνομική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.



«Πήγαιναν σε αυτό το κατάστημα προφανώς για να συγκρουστούν. Αλλά δεν σημειώθηκαν επεισόδια, δεν υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα στις δύο πλευρές» πρόσθεσε.

Στο Παρίσι το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο ανάμεσα σε ομάδες της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς μετά τον θάνατο του Κλεμάν Μερίκ, ενός φοιτητή και αντιφασίστα ακτιβιστή, αφού υπέστη ξυλοδαρμό από σκίνχεντ στη συνοικία Σεν Λαζάρ. Ο κύριος ύποπτος, ο Εστεμπάν Μοριγιό, προφυλακίστηκε για την υπόθεση αυτή...
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: